Tajna snimka razotkrila stravičnu torturu u Homsu: Liječnici pacijentima lome kosti i režu udove

BRITANSKI Channel 4 objavio je uznemirujuću snimku mučenja vojnih i civilnih ranjenika u Homsu, čime je napokon široj javnosti potvrđeno kakvi se sve zločini odvijaju u tom gradu, bivšem uporištu protivnika predsjednika Bashara al-Assada.

Na snimci je vidljivo kako se u vojnoj bolnici u Homsu ranjenike muči udarcima, strujom, pa čak i lomljenjem kostiju i rezanjem udova. Pristaše predsjednika al-Assada već mjesecima ubijaju civile, vojnike i djecu u Siriji, a o masakru koji se tamo odvija progovorilo je jučer i nekoliko svjedoka koji su uspjeli pobjeći iz Homsa.

Šokantnu je snimku Mučenja u tajnosti snimio jedan medicinski tehničar. Prema njegovom svjedočenju, u zlostavljanju sudjeluju i liječnici i medicinske sestre, a sva su sredstva dopuštena. Doslovno.

Crveni križ se još uvijek nije uspio probiti do centra Homsa, najvećeg uporišta pobune, ali i mjesta u kojem se događaju masovna pogubljenja vojnika i civila. I dok je velik dio svijeta zatvarao oči pred pokoljima koji se svakodnevno događaju u Homsu, snimka hrabrog medicinskog tehničara nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pročitajte više