"Takav Zakon o strateškim investicijama nije imala niti Jugoslavija, jednak je onima u Hitlerovoj Njemačkoj"

Foto: HDSSD

"PREDLOŽENI nacrt Zakona o strateškim investicijama jednak je zakonima koji su bili na snazi u Hitlerovoj Njemačkoj", rekao je predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović, dodajući kako novi Zakon ima obilježja kaznenog dijela.

"Takav sličan zakon nije imala Jugoslavija. Jugoslavija je nacionalizirala zemlju i pretvorila je u javno dobro. Javno dobro je nešto što je od svih. Ovako, da se javno ili privatno dobro pretvori iz privatnih ruku, pa da se ponovno da u privatne ruke- To je imao samo Hitler u Njemačkoj jer je na taj način oduzimao židovsku imovinu. To je jednostavno, van svake pameti", rekao je Tomasović i naveo 15 članaka Ustava RH koje krši predloženi Zakon.

Dodao je i kako je Vlada svjesno ušla u sukob s Crkvom kako bi ispod stola provukla jedan ovakav zakon. "Mi smo riješili korupciju. Više ih nećemo trebati podmititi, samo petoricu, onu u Vladi, a ja vam tvrdim da su svi korumpirani i da ih uopće nije problem korumpirati. Što će sada raditi župan. O čemu da raspravljaju na Županijskoj skupštini. Čemu? Kada dođe Vlada, članak 18. odlazi cijeli Mosor. Kome? Za skijalište. Znači izbori su bezpredmetni, uopće više ne trebamo ići na lokalne izbore", kazao je Tomasović.

HDSSD smatra da je Zakon o strateškim investicijama predložen samo kako bi "strateški investitori trebali potplatiti manji broj državnih službenika da bi uspjeli realizirati neki projekt". "Konkurencija takvih investitora koji će investirati 25 da bi dobili 105 za 20, pa koliko god hoćete. Gospodo moja, ovo se oduzelo pameti. Plan 21, to nije Plan 21, to se treba zvati kvaka 21", poručio je Tomasović.

Pročitajte više