Talijanski gradonačelnik želi homoseksualcima zabraniti javno ljubljenje: "To je neprirodno"

Ilustracija: Shutterstock

GIANLUCA BUONANNO, konzervativni gradonačelnik talijanskog gradića na sjeverozapadu, izložen je salvama kritika iz domovine i inozemstva jer je najavio da će homoseksualcima zabraniti ljubljenje u javnosti.

Buonanno je rekao da su istospolni parovi neprirodni "kao i psi koji mijauču i mačke koje laju".

"S odvjetnicima tražimo učinkovit način da kaznimo to moralno štetno i protuprirodno ponašanje. Moramo sastaviti odluku koju neće biti moguće srušiti žalbom", kazao je.

Buonanno je gradonačelnik Borgosesie, gradića s 13 tisuća stanovnika, a u svibnju je izabran za zastupnika u Europskom parlamentu s liste Sjeverne lige.

Njegove izjave izazvale su zgražanje ljevičara u EP-u, a njemačka socijaldemokratkinja Birgit Sippel nazvala ga je sramotom za tu instituciju.

"Buonanno napada ljudsko dostojanstvo. To je suprotno europskim vrijednostima, poštovanju različitosti i nediskriminaciji", rekla je.

Buonannu (48), kontroverze nisu strane. Na prvu sjednicu EP-a došao je u burki, protestirajući protiv navodne invazije muslimana u Europu. U siječnju, tada kao zastupnik u talijanskom parlamentu, premazao je lice crnom bojom prosvjedujući protiv "obrnutog rasizma", protiv useljavanja stranaca i tom prigodom izjavio "moramo biti tamniji da bismo dobili povlastice".

Njegovu stranku često optužuju da je rasistička. Jedan od njezinih vodećih članova, Roberto Carderoli, usporedio je s orangutanom bivšu ministricu za integracije, crnkinju Cecile Kyenge.

Pročitajte više