Tko je tu lud? Čačić na Linićeve najave o 20 tisuća otkaza: Neće biti otkaza!

"NEĆE biti nikakvih otkaza u javnom sektoru", izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić upitan da komentira najavu ministra Linića o 20 tisuća otkaza u javnom i državnom sektoru.

"Neće biti nikakvih otkaza u javnom sektoru. To što je rekao ministar Linić, on jako dobro zna i to je upravo i rekao. Radi se o prirodnom i normalnom odlasku ljudi u mirovinu, ili ako idu u prijevremenu mirovinu, onda s razinom pune mirovine, a za to treba formirati instrumente i fondove i sve to će Vlada učiniti do kraja godine", istaknuo je Čačić.

"U investicijama, velikim projektima ništa se ne događa ni u 30 dana ni 3 mjeseca, jer sama priprema traje po godinu dana. Tamo gdje smo bitno ubrzali velike projekte, te ćemo projekte ugovarati u prvom tromjesečju sljedeće godine", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na međunarodnoj konferenciji Hrvatske banke za obnovu i razvoj o poticanju izvoza koja se održava u Petrčanima. "Osim tih velikih, jako su važni brojni manji projekti", istaknuo je Čačić:

"Kao što su recimo privatni energetski projekti u vjetroelektranama, oni se već ugovaraju. Sada je ugovoreno 250 milijuna eura, zato je HBOR važan i zato je podrška od 200 milijuna eura, koje je i dao baš za te projekte, izuzetno važna. 150 milijuna eura je sada u fazi ugovaranja i za to trebamo te kreditne linije i to će biti realizirano tijekom sljedeće godine. Naravno, nastavit će se i dalje, samo taj blok od najmanje od tih 400, najmanje 300 milijuna će biti realizirano, to je veliki novac i to će naravno utjecati na bruto društveni proizvod i rast", kazao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva.

Naglasio je kako će Svjetska banka dati još 50 milijuna eura, pri čemu je posebno važno povećanje ročnosti sa dosadašnjih sedam na 17 godina.

Pročitajte više