Todorić o sebi: Todorić je jedan jedinstveni čovjek, tko je napravio ovo što sam ja napravio?

Screenshot: Planet TV

IVICA TODORIĆ dao je svoj prvi intervju nakon preuzimanja Mercatora, i to slovenskoj televiziji Planet TV

"Učinili smo nešto što je danas trend - koncentracija, sinergije, nova vrijednost koja može konkurirati velikim kompanijama. Mi mali, svaki za sebe jednostavno to ne bi mogli. Mislim da smo napravili pravu stvar", kazao je Todorić.

Tvrdi da se Slovenci ne moraju bojati za radna mjesta jer je "Agrokor, gdje god je došao, napravio čudo". Tvrdi da je priča oko preuzimanja Mercatora upravo ono što se trebalo dogoditi u regiji te da će skinuti neke tabue.

Iako triput upitan o tome hoće li radnici Mercatora ostati bez posla i hoće li biti otpuštanja, Todorić nije dao konkretan odgovor.

"Vi pitate Ivicu Todorića koji danas zapošljava 63.000 ljudi hoće li otpuštati. Pa prvi osnovni razlog za Agrokor je kupac, drugi zaposlenik, a treći naravno uspjeh kompanije. Tko u ovoj regiji zapošljava 63.000 ljudi? Nedavno smo u jednom danu zaposlili 350 ljudi. Siguran sam da ćemo od ovoga napraviti čudo. 

Todorić je ipak jedan jedinstveni čovjek. Ja ću sada reći za sebe: Tko je napravio ovo što sam ja napravio na ovim prostorima? Pa ja sam od svake kompanije u koju sam ušao napravio uspješnu kompaniju po svjetskim mjerilima. Neki kažu da sam zadužen i da nemam para. Ali, moje bilance su najveći svjetski analitičari imali u rukama i rekli su da smo odlični. Njih stotine. I onda jedan čovjek počne nešto pripovijedati drugačije, što ću ja njemu govoriti.

Stvorit ćemo takvo čudo da to ne možete vjerovati. Mercator će biti najjača regionalna kompanija s najmodernijim alatima za upravljanje. Nitko ne može voljeti Mercator više od mene. Bio sam danas u Mercatoru, sastao sam se sa sindikatima i menadžmentom. Oni su plakali kad sam išao, a i ja sam plakao. MIslim da su oduševljeni", kazao je Todorić.

"Ja sam svoje novce dao, kad ne bih uspio, sve bi mi otišlo do đavola", rekao je Todorić.

Dio intervjua pogledajte ovdje.

Pročitajte više