Tomasović o bivšoj stranci: Volio sam HSP, ali nisam znao da su pod kontrolom Udbe i HDZ-a

ŠEF HDSSD-a dr. Hrvoje Tomasović večeras je gostujući u emisiji Velimira Bujanca komentirao svoju bivšu stranku HSP, ali i HDZ, Keruma, Ružu Tomašić i ostale aktualnosti.

O bivšim kolegama: Srb mutav, a Tomašić ne zna što su autonomaši

"Volio sam HSP, ali tada nisam još znao da su pod kontrolom Udbe i HDZ-a. Sramio sam se svog predsjednika Danijela Srba jer je bio mutav. Ništa konkretno nikada nije rekao", kazao je Tomasović.

Ruža Tomašić, bivša stranačka kolegica, ali danas žestoki politički rival na desnom krilu hrvatske političke scene, prozvala je HDSSD-ovce za autonomašenje. Tomasović nije ostao dužan.

"Ona diskriminira po mjestu rođenja kada meni kaže da ne mogu biti političar u Dalmaciji jer sam rođen u Zagrebu. Moja obitelj porijeklom je iz omiškog zaleđa. Na što bi to sada sličilo kada bi ja njoj prigovorio da se ne može baviti politikom u Hrvatskoj jer je iz središnje Bosne. Nije njezina krivnja što je neobrazovana pa ne zna što su autonomaši. Ona isto tako ne zna ni što je regionalna politika 21. stoljeća", kaže Tomasović.

"U Splitu su se trebali stvoriti uvjeti za život, a ne za prodaju gradonačelnikovog hotela"

Dotaknuo se i splitskog gradonačelnika. "Keruma smo napadali kada je bio jak, kada su s njim plašili malu djecu. Sve što smo govorili, bila je istina. Sve se dogodilo kako smo predvidjeli. Kerum je danas na koljenima, totalno je izgubljen. Grad Split trebao se baviti komunalom, a ne njegovim privatnim projektima. U Splitu su se trebali stvoriti uvjeti za život, a ne za prodaju njegovog hotela", osvrnuo se Tomasović na činjenicu da je jedino konkretno postignuće Kerumovog mandata Zapadna obala pred njegovim hotelom Marjan.

Bujanca je zanimalo ima li što od špekulacija da bi HDSSD mogao dobiti svog prvog saborskog zastupnika u liku i djelu dr. Duje Marasovića.

"Dr. Duje je srcem uz nas, u to sam siguran. Ne znam hoće li preći k nama, čini mi se da se malo umorio od politike", kazao je Tomasović.

"SDP šiša travu, dok se HDZ ne naspava"

Ako neće dr. Duje, bi li se možda HDSSD i HDSSB mogli pojačati još jednom strankom, HDSSH-om, o kojem se sve više priča. Navodno bi se vođenje nove regionalne stranke u središnjoj Hrvatskoj povjerilo Karamarkovom protukandidatu za šefovsku fotelju u HDZ-u.

"Dr. Kujundžić bi bio idealan za HDSSH. Ne vjerujem da ima budućnost u HDZ-u, koji će uskoro biti ustrojen kao SOA", ocijenio je Tomasović.

Dao je i svoje viđenje odnosa SDP-a i HDZ-a. "Jedni drugima trebaju. To je najobičnija predstava. SDP tu i tamo uskoči malo podšišati travu uokolo kuće, tek toliko dok se domaćin HDZ ne naspava i vrati u punoj snazi", zaključio je Tomasović.

Pročitajte više