Traže zabranu morbidne grupe na Faceu: "Kako spavaju muslimani u Srebrenici? Kao zaklani"

ČITATELJ Indexa Safet Sakić je u pismu javno zatražio da se zabrani Facebook stranica "Morbidni vicevi" zato što se na njoj vrijeđaju mnoge žrtve posljednje rata na našim prostorima.

Na stranici se mogu naći vicevi tipa: "Kako spavaju muslimani u Srebrenici? Kao zaklani" ili "Kako u Srebrenici prodaju zemljište? Hoćete s kostima ili bez?".

"Šale se na račun nevino ubijenih"

"I tako dok se bliži 11. srpnja, dana kada je ubijeno preko 8 tisuća ljudi, na Facebook stranici 'Morbidni vicevi' šale se na račun nevino ubijenih", napisao je Sakić i zamolio sve "normalne ljude" da tu Facebook grupu prijave.

"Ovo mogu samo maloumna djeca objaviti. Zar se sa ovim treba šaliti? Od ratnih prizora raditi viceve", kaže Sakić i dodaju kako se trebaju sramiti svi koji pišu i objavljuju takve viceve. "Zato, ujedinimo se i prijavimo ovu stranicu", zaključuje Sakić.



Nakon što je OBN televizija već objavila poziv na brisanje, administrator grupe je stavio status da su sredstva javnog informiranja "jake snage nekog režima" i da se uz njihovu pomoć "najlakše ispiru mozgovi ljudima, tako da im utjeraju mržnju u kosti". "Kada sam bio klinac 'mrzio' sam Hrvate i Muslimane, sada kada sam porastao mrzim samo ovakve sluge režima", napisao je administrator. 

Čini se kako je Facebook brzo reagirao na nezadovoljstvo ljudi tom grupom, jer se oko 19:50 sati više nije moglo doći do nje na linku www.facebook.com/Morbirator?ref=ts.

Pročitajte više