Traži se muškarac koji je plavokosu djevojčicu nosio prema plaži: Je li otmičar još bio u sobi kad je Kate McCann ušla?

Screenshot: BBC

MNOGA pitanja nemaju odgovora. No, čini se da policija ima dobar trag u potrazi za Maddie McCann, koja je oteta prije šest godina dok je s roditeljima bila na odmoru u Portugalu. Otkriveno je to u BBC-evoj emisiji Crimewatch. Detektivi su kazali kako imaju više svjedoka koji tvrde da su vidjeli muškarca koji prema plaži nosi plavokosu djevojčicu u pidžami, staru 3-4 godine.

Objavljen je i njegov foto-robot. "Ukoliko ste vi taj muškarac, a nemate veze s Maddienom otmicom, molimo da se javite kako bismo eliminirali pogrešan trag", poručuje policija u pozivu nepoznatom muškarcu.

Glavni inspektor Andy Redwood kaže kako je nakon završetka emisije Crimewatch stiglo na stotine poziva, a dva poziva dala su krucijalne informacije. Jedan poziv stigao je iz Portugala gdje se emisija prikazivala preko satelitskog programa. Potvrdio je kako je misteriozan čovjek čiji je foto-robot objavljen ujedno i glavni sumnjivac.

Kate McCann bila je vrlo blizu otmičara?

Maddiena majka u emisiji je otkrila kako je prilikom ulaska vidjela da su dječja vrata širom otvorena te da je osluškivala na trenutak što se događa. Odjednom su se vrata zatvorila.  "Otvorila sam ih malo i gledala u sobu. Gledala sam u Maddien krevet i nisam je vidjela. Panika me ulovila. U tom trenutku sam primijetila i da se zavjesa pomaknula te da je prozor otvoren.", priča Kate McCann.


Policija pretpostavlja da se Kate mimoišla s otmičarom...

Gerry McCann kaže kako je ubrzo nakon nestanka shvatio kako razmišljanje o onom što su mogli napraviti prije nestanka i u trenutku nestanka kćerkice nema smisla jer to neće promijeniti ono što se dogodilo.

"To je bilo za mene kao mantra - uvijek gledati prema naprijed i prema onom što se još može učiniti", izjavio je Gerry.

Majka Kate kaže kako ju je odluka o večeri i u restoranu godinama mučila te da je sama sebe osuđivala zbog te odluke, no napokon je i ona prešla preko toga.

"Ne pomaže nam, ne pomaže Madeleine i na kraju krajeva nismo mi ti koji su počinili kazneno djelo - počinila ga je osoba koja je odvela našu malu djevojčicu", kazala je Kate.


Slika osobe koja se sumnjiči za otmicu napravljena je još 2008. godine, no tek sada je puštena u javnost. Inspektor Redwood nije želio otkriti razloge čuvanja slike. Kazao je kako su se istražitelji susreli s nekoliko slučajeva koji su vrlo slični ovom. Skoro godinu dana prije otmice Madeleine nepoznata osoba ušla je u stan gdje je bila britanska obitelj. Provalnik je ušao u sobu gdje su spavala djeca, a roditelji su večerali u susjednoj sobi. Prema opisu uljez u sobi bio je mršavije građe a u provali ga je prekinulo dijete koje je počelo vrištati. Tri mjeseca prije otmice Madeleine došlo je do velikog porasta provala.

Redwood je kazao kako je moguće da je Madeleine otela banda koja je promatrala obitelj.

"Prema nekim dokazima otmica Madeleine ima sve odlike unaprijed planirane otmice koja ima uključeno izviđanje situacije", tvrdi Redwood. Tvrdi kako je moguće da su McCannove promatrali unazad pet noći prije otmice.
 

Pročitajte više