Tri reprezentativke Konga pobjegle iz đurđevačkog hotela: Djevojke će zatražiti azil u Hrvatskoj?

Screenshot: nestali.hr

TRI reprezentativke Demokratske Republike Kongo na Svjetskom juniorskom prvenstvu za rukometašice, koje su bile smještene u Đurđevcu, pobjegle su rano jutros iz hotela.


Iz izvora bliskih organizaciji Prvenstva doznaje se kako se sumnja da su rukometašice, u dobi od 18, 19 i 20 godina, pobjegle jer se nisu željele vratiti u svoju zemlju pogođenu građanskim ratom, pljačkama, ubojstvima i silovanjima.

U jutarnjim satima odgovorna osoba organizacijskog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice izvijestila je koprivničko-križevačku Policijsku upravu da su tri rukometašice Demokratske Republike Kongo nestale iz hotela "Picok" u Đurđevcu, gdje su rukometašice smještene. Napustile su hotel danas u ranim jutarnjim satima na za sada neutvrđen način, doznaje se u policiji, koja još traga za njima.

Mogle bi zatražiti azil

Iako policija to nije potvrdila, postoji sumnja da su već ranije osigurale prijevoz iz Đurđevca. Izmakle pratnji, koja se brine da sve budu na broju, i pretpostavlja se kako bi, ako su još u Hrvatskoj, od mjerodavnih mogle zatražiti azil.

Inače, danas je Kongo u Koprivnici igrao utakmicu protiv francuskih juniorki, a zbog nestanka svojih reprezentativki nisu radili preveliku strku. Bijeg njihovih sportaša sa sportskih natjecanja u stranim državama, posebno u Europi, i nije nekakva novost i na to su, kazali su neslužbeno, već naučeni.


O bijegu afričkih sportaša dosta se pisalo i za vrijeme Olimpijade u Londonu, gdje je nestalo njih 20-ak, a najviše iz Kameruna, Konga, Gvineje i Obale Bjelokosti. Svi oni su nestali u nadi da će dobiti azil.

Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice održava se u Hrvatskoj od 28. lipnja do 13. srpnja.

Nacionalna evidencija nestalih osoba: Jeste li ih vidjeli?

Nacionalna evidencija nestalih osoba također je objavila vijest o nestanku djevojaka s njihovim opisom i slikom.

Julie Betu Mvita (19)

Mjesto i datum nestanka: Đurđevac, 3.7.2014.

Opis: Julie Betu Mvita (19) visoka je 160 centimetara, ima crnu kosu, tamnoplave oči, ovalno lice i jače je tjelesne građe.

Julie je došla na svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu te se u četvrtak, 3. srpnja, udaljila iz hotela Picok u Đurđevcu, Trg sv. Jurja, u nepoznato sa još dvije rukometašice. U trenutku odlaska bila je odjevena u plavo-crnu trenirku.

Mirnelle Kele Mazenga (20)

Mjesto i datum nestanka: Đurđevac, 3.7.2014.

Opis: Mirnelle Kele Mazenga (20) visoka je 180 centimetara, ima crnu kovrčastu kosu, kestenjaste oči, ovalno lice i srednje je tjelesne građe.


Mirnelle je došla na svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu te se u četvrtak, 3. srpnja, udaljila iz hotela Picok u Đurđevcu, Trg sv. Jurja, u nepoznato sa još dvije rukometašice. U trenutku odlaska bila je odjevena u kratku suknju plave boje.

Laetitia Mumbala Mayunga (18)

Mjesto i datum nestanka: Đurđevac, 3.7.2014.

Opis: Laetitia Mumbala Mayunga (18) visoka je 180 centimetara, ima crnu kovrčastu kosu, kestenjaste oči, okruglo lice i slabije je tjelesne građe.

Laetitia je došla na svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu te se u četvrtak, 3. srpnja, udaljila iz hotela Picok u Đurđevcu, Trg sv. Jurja, u nepoznato sa još dvije rukometašice. U trenutku odlaska bila je odjevena u kratku suknju plave boje.

 

Pročitajte više