Tužili pa se predomislili: Od optužnice vlasniku SMS-a Srđanu Mladiniću ostala svega jedna točka

Foto: Lider

GODINU DANA nakon početka suđenja Srđanu Mladiniću za višemilijunsku štetu u propalom SMS-u, Državno odvjetništvo odlučilo je za više od pedeset posto reducirati optužnicu. 

Na današnjoj raspravi odustali su, naime, od tri točke optužnice pod obrazloženjem da se radi o djelima koja su već u značajnijem iznosu zahvaćena u postupku koji je povela Porezna uprava.

Mladinića će tako u ovom postupku pred splitskim Županijskim sudom teretiti samo za jednu jedinu preostalu točku optužnice koja se odnosi na izvlačenje više milijuna kuna iz tvrtke čime je nastala šteta od oko 3,5 milijuna kuna.

Ovako povoljnim raspletom bio je iznenađen i sam Mladinić koji je sud zamolio neko vrijeme za pripremu obrane, čemu je udovoljeno pa se suđenje nastavlja sredinom idućeg mjeseca.

Mladinića više ne terete za neobračunavanje PDV za usluge marketinga i štetu u državnom proračunu od 145 tisuća kuna, sporne troškove službenih putovanja od 195 tisuća kuna te pozajmice i kredite pravnim i fizičkim osobama od 13,7 milijuna kuna. SMS je prilikom otvaranja stečaja početkom 2010. godine imao gubitak iznad razine kapitala od 42,6 milijuna kuna. 

 

Pročitajte više