Tužiteljstvo za Kristijana Stojanovića traži dugotrajni zatvor za ubojstvo Ive Stipetića

Ilustracija: scx.hu

TUŽITELJICA Rene Laura zatražila je kaznu dugotrajnog zatvora za Kristijana Stojanovića kojem sude za ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića, koji je 6. prosinca 2010. godine nađen na Kočinjem brdu kod Klisa prostrijeljene glave.

Laura smatra da je izvan svake dvojbe dokazano da je Stojanović počinio djelo teškog ubojstva, koje se kažnjava i do 40 godina zatvora.

Podsjetila je na iskaz Stipetićeve djevojke Maje Kekez koja je kazala kako ga je Stojanović nazvao na dan ubojstva, a ne obratno, kako je ovaj naveo jučer u svojoj obrani koju je iznio na samom kraju suđenja. 

Stojanovićeva supruga tražila od svjedokinje da kaže kako je bio u teretani

Svjedokinja iz fitness centra kazala je, pak, kako se Stojanović "izgubio" iz teretane na sat ili sat i pol, a govorila je i o tome kako ju je početkom ljeta nazvala vlasnica centra i kazala joj da ju je tražila mlađa ženska osoba radi razgovora. Kontakt su uspostavile, a ta žena joj se predstavila kao supruga Kristijana Stojanovića. Tvrdi da je tražila da kaže kako je tog dana bio u fitness centru.

Tužiteljica Laura osvrnula se i na iskaze svjedoka koji su na dan ubojstva, i to pred sam kraj radnog vremena, prali Stojanovićevog Seat Leona. Naveli su da je auto bilo puno blata. Jedan svjedok je kazao kako nije otvarao prtljažnik jer mu je tako rečeno.

Kumu se pohvalio kako je ubio Stipetića?

Tužiteljica je podsjetila i na iskaz Stojanovićevog kuma Ivice Šerića koji je posvjedočio o tome kako mu je ovaj pričao kako je ubio Stipetića. Likvidirao ga je navodno odmah po izlasku iz vozila. Mobitel je ostavio u teretani u kojoj nema signala za mobilni telefon. Nakon ubojstva Ive Stipetića njihovo društvo koristilo je uzrečicu "nemoj da završiš na Kočinjem brdu".

"Pravilnom i potpunom analizom izvedenih dokaza sasvim je izvjesno da je Kristijan Stojanović na prevaran način odvezao svog prijatelja Ivu Stipetića na Kočinje brdo te mu je ispalio dva hica u glavu dok je isprobavao strojnicu", zaključila je Laura. 

Stojanović odbio odgovarati na pitanja suca Kežića

Stojanović je danas ponovno iznenadio. Jučer je kazao kako je spreman odgovarati i na pitanja predsjednika sudskog vijeća Zorana Kežića, no danas se predomislio te iskoristio svoje zakonsko pravo da ne odgovara na pitanja. Na pitanja tužiteljice Laure odbio je odgovarati još jučer kazavši kako vodi protuzakoniti postupak. Presuda će biti objavljena u ponedjeljak. Stojanović je dosad osuđen za dva pokušaja ubojstva, dilanje te niz drugih kaznenih djela.

Pročitajte više