Tvrtka nazvana po heroju NOB-a utjeruje dug od 208 tisuća kuna: Lola Ribar traži stečaj Keruma!

BILO JE samo pitanje dana kada će se i to dogoditi. Pretposljednjeg dana mjeseca kolovoza splitski Trgovački sud dobio je zahtjev za pokretanje stečaja Kerum d.o.o. Stečaj Kerumove propale trgovačke firme zatražila je zagrebačka tvrtka Lola Ribar d.d., i to zbog duga od 208.067,88 kuna, za koji postoji ovršno nepravomoćno rješenje. Naplata se nije mogla izvršiti jer je Kerum d.o.o. blokiran, o čemu je Index već pisao.

Predmet je zadužio stečajni sudac Jozo Ćaleta, ali je moguće da će spis preuzeti netko od kolega s obzirom da je sudac Ćaleta preopterećen većim brojem stečajnih predmeta.

Kerum u stečaj tjera proizvođač sanitetskog materijala i higijenskih proizvoda od vate

Lola Ribar stara je tvrtka, nakon Drugog svjetskog rata registrirana je pod nazivom Tvornica sanitetskog materijala Lola Ribar Karlovac. Od 1993. godine posluju kao dioničko društvo, hrvatski proizvođač sanitetskog materijala te higijenskih proizvoda od vate i gaze. 

Ima možda i neke simbolike što je stečaj Keruma, velikog hrvatskog "nacionaliste" i zakletog borca protiv urbanih jugoslavena, zatražila upravo tvrtka nazvana po narodnom heroju iz NOB-a.

Kerum osnovao novu firmu da pobjegne od obaveza

Pretpostavlja se da će nakon što se vijest o pokretanju stečaja proširi medijskim prostorom, i drugi Kerumovi vjerovnici zatražiti isto od Trgovačkog suda u Splitu.

Kerum je prije par mjeseci zapravo "upokojio" svoj Kerum d.o.o. jer je poslovanje i ugovore sa dobavljačima prebacio na Kerum trgovinu d.o.o. Vjerovnici su se već požalili Indexu da nova firma nije preuzela dugove stare te da strahuju kako će se sad naplatiti. U Loli Ribaru očito su procijenili da više nemaju što čekati. 

Nekoliko dobavljača već je pokrenulo sudske sporove protiv Kerum d.o.o., među njima i Sardina Postira koja sudski utjeruje dug veći od 800 tisuća kuna...

Pročitajte više