Tvrtke iz Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarile državnu potporu od gotovo 1,8 milijuna eura

Ilustracija: Hina

U BJELOVARU su predstavljena 3 projekta tvrtki iz Bjelovarsko-bilogorske županije koje su ostvarile gotovo 1,8 milijuna eura bespovratne potpore iz prvog strukturnog fonda namijenjenog malim i srednjim poduzetnicima. Od 130 zaprimljenih prijava poduzetnika na javni poziv na dostavu projektnih prijava “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća” koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Državnog proračuna RH, 19 projekata odabrano je iz proizvodnih poduzeća i 9 iz turističke djelatnosti. Od 19 odabranih projekata poticanja proizvodnje, tri su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izrazio je zadovoljstvo kvalitetom projekata, te istaknuo da su ovi projekti dokaz da hrvatsko znanje i hrvatski rad može stvoriti kvalitetan proizvod. Naglasio je da su ovo prva sredstva koja su hrvatski poduzetnici mogli ostvariti iz strukturnih fondova, te da se u slučaju ove tri tvrtke iz Bjelovarsko - bilogorske županije radi o gotovo 32 milijuna kuna investicija, više od 70 novih radnih mjesta i gotovo 14 milijuna kuna bespovratnih potpora; što je, kaže, nesumnjivo velik poticaj gospodarstvu ove županije.

"Mi smo izabrali za primarno, poticanje iz strukturnih fondova EU proizvodnju i turizam, znači 9 tvrtki iz turizma i 19 iz proizvodnje. Sve tri tvrtke iz Bjelovarsko-bilogorske županije su proizvodne tvrtke sa kvalitetnim proizvodima i osvajaju tržište, a imaju puno prihoda iz izvoza. Ono što je posebno bitno, kroz ove investicije, dakle radi se o preko 32 milijuna kuna investicija sljedeće godine će zaposliti 70-ak novih ljudi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji" rekao je Maras.

Pročitajte više