U Beogradu počinje suđenje srpskom tajkunu Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu Marku

Foto: Blic.rs

SUĐENJE srpskom tajkunu, vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i njihovim suradnicima počinje danas na Specijalnom sudu u Beogradu. Suđenje je otvoreno za javnost.

Na početku glavnog pretresa zamjenik tužitelja za organizirani kriminal pročitat će optužnicu koja je napisana na više od 122 strane. Nakon toga će Mišković i ostali dobiti priliku da prvi put javno izlože svoju obranu.
 
Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz cestovnih poduzeća i utajom poreza oštetili ta poduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 milijuna dinara. Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju kaznena djela zloupotrebe položaja i porezna utaja. Za oba djela zakonom je predviđena kazna do 10 godina zatvora.

Dao 12 milijuna eura da bi se branio sa slobode
 
Vlasnik "Delta holdinga" pušten je 23. srpnja iz pritvora, koji mu je zamijenjen jamstvom od 12 milijuna eura, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode. Miškoviću je privremeno oduzeta putovnica i određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd.

Ista ova mjera predviđena je i za njegovog sina Marka, kojem je 7. listopada ukinut kućni pritvor za jamstvo hipotekom na lokal u vrijednosti 3,3 milijuna eura.
 
U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Аurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Pročitajte više