U Bruxellesu ustrijeljen izvršni direktor ExxonMobila, suprugu mu pretukli i ostavili je da leži u lokvi krvi

BRITANSKI naftaš Nicholas Mockford, izvršni direktor naftne kompanije ExxonMobil, ubijen je ispred jednog talijanskog restorana u predgrađu Bruxellesa, a njegova supruga je pretučena i ostavljena da leži na cesti u lokvi krvi, javljaju britanski mediji. Iako je do ovog ubojstva došlo još 14. listopada, tek se sad doznalo tko je žrtva jer je belgijska policija tajila informacije od medija.

Ubojice su u 60-godišnjeg Mockforda, pred očima njegove supruge, ispalili tri hica. Pretučena žena je, držeći teško ranjenog supruga u naručju, sva krvava, dozivala pomoć. Mockford je od posljedica ranjavanja preminuo na putu do bolnice.

Svjedoci napada kažu kako je par prelazio cestu, idući iz restorana prema svom Lexusu, kad su se začuli pucnjevi. Dvojica muškaraca su viđeni kako bježe s mjesta događaja. Jedan je držao motorističku kacigu.

Belgijska policija tek je kratko izvijestila kako je istraga ubojstva, kao i motiva, u tijeku. Razmatra se čak i mogućnost kako je bila riječ o neuspjeloj otmici automobila. Policija zasad nema osumnjičenih i nitko nije uhićen.

Mockford je u ExxonMobilu radio još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Iz kompanije su poručili kako su šokirani ovom tragedijom te izrazili sućut Mockfordovoj obitelji, prijateljima i kolegama.

Pročitajte više