U Dubrovniku zbog gospodarskog kriminala privedene dvije osobe: Oštetili firme za 676 tisuća kuna

Foto: FAH

DUBROVAČKO-neretvanska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjeg muškarca i 38-godišnje žene, odgovornih osoba dvaju trgovačkih društava u Dubrovniku, koje sumnjiči za gospodarski kriminal u iznosu od oko 676 tisuća kuna.

Prvoosumnjičeni 57-godišnjak je osumnjičen za poticanje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok je 38-godišnjakinja osumnjičena za pomaganja u tome kaznenom djelu, naveli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Ukrali 676.580 kuna

Istragom poslovnog odnosa između dvaju trgovačkih društava u Dubrovniku, 57-godišnjak i 38-godišnjakinja utvrđeno je da su kao odgovorne osobe tih društava, od rujna 2009. do prosinca 2010. godine, stekli protupravnu imovinsku korist od 676.580 kuna, na štetu oba trgovačka društva.

Policija navodi da su osumnjičeni u vrijeme nesposobnosti za plaćanje jednog od trgovačkih društava, prihode od pruženih usluga usmjeravali na drugo trgovačko društvo, sa čijeg žiro računa su u više navrata podizali novac kao pozajmice vlasniku, dok se novac stvarno predavao odgovornoj osobi trgovačkog društva nesposobnog za plaćanje.

Kaznena prijava podnosi se Državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte više