U Karlovcu podvlačenje crte nakon poplava: Štete prijavilo 40 pravnih i 672 fizičkih osoba

Foto: FAH

ŠTETU od rujanskih poplava prijavilo je 40 pravnih i 672 fizičke osobe iz Grada Karlovca te sada započinje procjena šteta na terenu koja će trajati do 22. listopada, priopćeno je danas iz Ureda gradonačelnika.

Nakon što povjerenstva na terenu obiđu sve prijavljeno i sastave listu šteta s iznosima, istu će proslijediti na daljnju obradu županijskom i državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarne nepogode.

Sanacija i prevencija


Gradonačelnik Damir Jelić održava ovih dana sastanke s predstavnicima stradalih mjesnih odbora i gradskih četvrti o daljnjim aktivnostima na sanaciji šteta od poplava i sprečavanju da se ponove poplave ovakvih razmjera.

Gradonačelnik najavljuje da će od Hrvatskih voda zatražiti konkretan terminski plan nastavka izgradnje nasipa u Gornjem Mekušju, o nastavku radova na izgradnji rasteretnog kanala. Tražit će i plan o tome koje kanale, propuste i odvode održavaju Hrvatske vode, odnosno koje će preuzeti za čišćenje, jer su neočišćeni kanali bili jedan od problema na području Gradske četvrti Turanj, stoji u priopćenju.

Pročitajte više