U Komiži susnježica: U subotu snijeg i orkanska bura u Dalmaciji

METEOROLOZI za subotu prognoziraju snijeg u kopnenim krajevima i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vrijeme u Hrvatskoj će biti oblačno i povremeno sa snijegom, dok će u Dalmaciji padati kiša. U nekim dijelovima se očekuje da će biti i više od 15 centimetara novog snijega. U gorskim krajevima i Dalmaciji se očekuju i snježni zapusi.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati jaka, a na udare i orkanska bura kod će na ostalim dijelovima biti umjeren i jak, na mahove i olujan jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka će biti između -12 i -6, a u gorju i malo niža. Na Jadranu će najniža jutarnja temperatura biti -5, a najviša dnevna i do 8 stupnjeva.

Susnježica u Komiži


I večeras slab snijeg pada u nekim dijelovima Hrvatske. Zanimljivo je da je u Komiži na otoku Visu zabilježena susnježica. U 21 sat je slab snijeg padao u Gospiću, Krapini Ogulinu, Senju, Varaždinu i na Zavižanu.

HAK vozačima savjetuje da ovih dana zbog lošeg vremena, ako je moguće, odgode putovanja. Onima koji se ipak odluče putovati savjetuju da nikako ne izlaze na ceste bez zimske opreme. Zbog snijega će se u većem dijelu Hrvatske voziti otežano.

"Zbog najavljene bure moguća su zatvaranja Jadranske magistrale, uglavnom od Bakra do Karlobaga, te u Dalmaciji. Ograničenja su vjerojatna i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb od Delnica do Kikovice, uz poremećaje u trajektnom prometu", pišu iz HAK-a te dodaju da u većem dijelu unutrašnjosti treba pripaziti na poledicu, posebno na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.  

Pročitajte više