U Malovanima vagon teretnog vlaka iskliznuo s tračnica: Rasula se cigla, oštećeno tri i pol kilometra pruge

JUČER je u 23.04 sati prilikom ulaska teretnog vlaka na kolodvor Malovan iskliznuo teretni vagon s jednim okretnim postoljem, izvijestili su iz HŽ-a. Srećom, pritom nitko nije stradao. Sve mjerodavne ekipe su na terenu. U tijeku je očevid.

Teretni vagon u vlasništvu tvrtke HŽ Cargo bio je natovaren ciglom koja se prilikom iskliznuća rasula po 1. i 3. kolosijeku. Oštećena su tri i pol kilometra pruge.

Pruga na dionici Gračac - Malovan je zatvorena do daljnjega. Iz HŽ-a su izvijestili kako će se putnici koji putuju od Zagreba prema Splitu i obrnuto prevoziti autobusima - putnici u dnevnim vlakovima koji kreću iz Zagreba u 7.50 sati, odnosno iz Splita u 8.25 sati prevozit će se autobusima na relaciji Gračac - Malovan; putnici u vlakovima koji kreću iz Zagreba u 14.04 sati, odnosno iz Splita 14.41 sati prevozit će se autobusima na relaciji Lovinac - Malovan; a putnici u noćnim vlakovima koji kreću iz Zagreba u 23.20 sati, odnosno iz Splita u 21.18 sati prevozit će se autobusima na relaciji Ličko Lešće - Knin.

"Zbog vožnje dijelom dionice autobusima moguća su kašnjenja navedenih putničkih vlakova pa se unaprijed ispričavamo putnicima i molimo ih za razumijevanje", poručili su iz HŽ-a.

Pročitajte više