U Novoj Gradiški nožem izbodena tročlana obitelj: Ubio ženu i sina, a potom presudio sebi

Foto: Hina

OBDUKCIJA je potvrdila nasilnu smrt tročlane obitelji iz Nove Gradiške, čija su beživotna tijela jučer pronađena u njihovoj obiteljskoj kući. Ubodno-rezne rane na njihovim tijelima najvjerojatnije su nanesene nožem koji je pronađen na mjestu događaja.


Slavonskobrodska županijska državna odvjetnica Mirela Šmital izjavila je kako su nakon danas obavljene obdukcije ozljede opisane kao ubodno-rezne rane, a uslijedit će daljnja vještačenja radi rasvjetljavanja te tragedije.

Očevidom je otklonjena pretpostavka o prisutnosti četvrte osobe na mjestu događaja. Tako je potvrđeno ranije nagađanje da je muškarac ubio suprugu i sinčića, a potom presudio sebi.

Prema neslužbenim informacijama, žrtve su posljednji put viđene žive 27. travnja. Susjedi u novogradiškom naselju Slavča potvrdili su kako mrtva tijela pripadaju Srećku (44) i Ali Žirovčić (34) te njihovom dvogodišnjem sinu.

Imao novčanih problema

Policija je jučer tek kratko izvijestila da je u obiteljskoj kući pokraj Nove Gradiške pronađena mrtva tročlana obitelj. "Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, potvrdili su istinitost dojave o pronalasku tri mrtva tijela u obiteljskoj kući u Slavči. Riječ je o muškarcu, ženi i djetetu. Slijedi očevid u suradnji Županijskog državnog odvjetništva i policije, kojim će se utvrditi važne činjenice i okolnosti ovog događaja", poručili su iz PU brodsko-posavske.

Očevidom nad tri mrtva tijela, koja su jučer popodne pronađena u obiteljskoj kući u novogradiškom naselju Slavča, potvrđene su sumnje da se radi o nasilnoj smrti tročlane obitelji koja je nastupila ranije, a ne na dan kad su tijela pronađena.

Nakon višesatnog očevida, županijska državna odvjetnica Mirela Šmital potvrdila je da se radi o nasilnoj smrti. "U ovom trenutku ne možemo više ništa reći, više će se znati nakon obdukcije koja će biti u petak ujutro", rekla je Šmital novinarima. Na upit zna li se kada su osobe priminule, Šmital je samo potvrdila da se radi o dužem periodu.

Susjed preminulih Slavko Klarić okupljenim novinarima je rekao kako se radi o Srećku Žirovčiću (44), njegovoj supruzi Ali (34) koja je podrijetlom iz Moldavije, te o dvogodišnjem sinu. Klarić kaže kako susjede nije vidio tri tjedna.

Srećko Žirovčić bio je umirovljeni ratni vojni invalid. Susjedi sada samo nagađaju što se dogodilo u domu Žirovčićevih, a za Srećka kažu da je bio osoba vedra duha, ali da je imao novčanih problema.

Pročitajte više