U Rusiji održano prvo "homoseksualno" vjenčanje: Žena se udala za transseksualku

Foto: VK.com

ŽENA i transseksualka, obje u vjenčanicama, službeno su se vjenčale u Sankt Peterburgu. Organizacija za prava homoseksualnih i transseksualnih osoba nazvala je to prvim vjenčanjem "homoseksualnog para" u Rusiji, gdje je brak osoba istog spola zabranjen.

Vjenčanje je bilo moguće zato što je jedna osoba transseksualka koja upravo prolazi hormonski tretman kako bi postala žena, ali ima putovnicu u kojoj piše da je muškarac, pa tako nije prekršen zakon.

"Vjenčanje homoseksualnog para moglo se dogoditi jer je jedna mladenka po putovnici muškarac. Dakle, službeno je to bilo vjenčanje muškarca i žene. No zapravo je riječ o dvjema ženama", objavila je nevladina organizacija Vihod (Izlaz) koja se bori za prava homoseksualaca.

"Ovo je prvi takav slučaj u Rusiji", dodaje organizacija.

Vjenčanje je proslavljeno u petak u Sankt Peterburgu, na sjeverozapadu Rusije koja je donijela zakon po kojemu se kažnjava promidžba homoseksualnog opredjeljenja među malodobnicima. Zakon je na Zapadu potaknuo oštre kritike.

Mladenke se pohvalile fotografijama s vjenčanja

Sretne mladenke Irina Shumilova i Alyona Fursova na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte podijelile su fotografije s vjenčanja.

Plavokosa Irina rekla je kako su ona i njena draga Alyona odučile iskoristiti činjenicu da je službeno u dokumentima ona i dalje muškarac, iako zahvaljujući hormonskoj terapiji i šminci te ženskoj odjeći već uvelike nalikuje na ženu.

Pročitajte više