U Sjevernoj Dakoti gori vlak pun sirove nafte: Evakuira se stanovništvo, nema ozlijeđanih

Video: YouTube

VAGONI vlaka dugog 1,6 kilometar koji su prevozili sirovu naftu zapalili su se nakon što su izletjeli iz tračnica u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Dakoti.



Debeli crni dim vidi se s udaljenosti od više kilometara, a čule su se i eksplozije. Zasad nema informacija o ozlijeđenima, ali građane obližnjeg gradića Casseltona (oko 2.300 stanovnika) evakuira se iz predostrožnosti, javljaju strani mediji.

Pokrenuta je i istraga o incidentu. Glasnogovornica Službe za upravljanje hitnim situacijama Sjeverne Dakote rekla je da je 50 posljednjih vagona otkvačeno od kompozicije, ali za još 56 postoji rizik.

Do izlijetanja je došlo nakon sudara s još jednim teretnim vlakom, i to u blizini tvornice etanola. Na mjestu događaja su vatrogasci i ostale hitne službe, a lokalni šerif je savjetovao građanima u dijelovima Casseltona te svima koji žive do osam kilometara istočno i južno od nesreće da napuste domove.

Građanima koji žive u krugu 16 kilometara od nesreće poručeno je da ostanu unutra. U obližnjem Fargu organizirano je sklonište za evakuirane građane.

 

Pročitajte više