U Solinu počela gradnja škole vrijedne 37 milijuna kuna

Foto: Tonči Perić / HR Foto

U SOLINSKOM naselju Ninčevići u subotu je položen kamen temeljac za izgradnju nove osnovne škole vrijednu oko 37 milijuna kuna u kojoj će biti mjesta za gotovo 600 učenika.

„Ovo je veliki dan za Solin jer će se izgradnjom nove osnovne škole riješiti problem prenapučenosti sadašnjih osnovnih škola na solinskom području“, rekao je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja koji je i položio kamen temeljac.

Po njegovim riječima, u otkup zemljišta, rješavanje imovinskopravnih odnosa, sređivanje dokumentacije i ishođenje dozvole Solin je do sada u novu školu investirao oko pet milijuna kuna, a Splitsko-dalmatinska županija će investirati još ukupno 32 milijuna kuna sa PDV-om za građevinske radove i opremanje škole.

Najavljeno je da radovi biti završeni krajem 2016. godine.

„Sadašnja područna osnovna škola u Ninčevićim će se srušiti, a do izgradnje nove škole, 140 učenika do četvrtog razreda će nastavu pohađati u prostorijama bivšega suda u Solinu, dok će 175 učenika od petog do osmog razreda na nastavu ići u solinsku osnovnu školu 'Don Lovre Katić' u sklopu koje je i djelovala dosadašnja područna škola u Ninčevićima“, rekla je ravnateljica osnovne škole „Don Lovre Katić“ Anđelka Slavić. Dodala je da trenutačno u Solinu ima 2.672 učenika osnovnih škola.

Solinski gradonačelnik Blaženko Boban je istaknuo kako se izgradnjom nove osnovne škole u naselju Ninčevići nastavlja poticati populacijska politika u Solinu u kojem je prosjek starosti pučanstva oko 34 godine i najmlađi je grad u Hrvatskoj po starosnoj strukturi žitelja.

„Nova škola će imati 19 učionica, a cjelokupni objekt sa sportskom dvoranom, parkiralištem i popratnim sadržajima prostirat će se na oko 5.500 metara četvornih površine“, rekao je Boban.

Dodao je da će u novoj školi biti i prostor za djecu s posebnim potrebama, a na krovu sportske dvorane bit će izgrađeno sportsko igralište.

Pročitajte više