U Splitu se otvara najveće gradilište POS-a u Hrvatskoj, gradi se 409 stanova

Foto: Hina

KRAJEM tjedna započinje izgradnja dva objekta s ukupno 409 stanova POS-a na lokacijama Kila 3 i Kila 4.

U proteklih godinu dana odrađen je natječaj i utvrđena Lista reda prvenstva, ishođena je sva dokumentacija i potpisani su ugovori kako bi mogla započeti realizacija projekta predvidive investicijske vrijednosti od 284 milijuna kuna.

"Ovo će sada biti najveće gradilište POS-a u Hrvatskoj. Tome se radujemo da je Split dobio prioritet da se riješi stambeno pitanje naših sugrađana", kazao je splitski dogradonačelnik Goran Kovačević.

Na lokaciji Kila 3 gradit će se 206 stanova, tri poslovna prostora, 325 garažnih parkirnih mjesta i trafostanica, a useljenje se predviđa se u prosincu 2015. Na Kili 4 planirana je gradnja 203 stana, jednog poslovnog prostora, 256 garažnih parkirnih mjesta, 80 parkirnih mjesta i trafostanice. Rok za izgradnju na ovoj lokaciji je 730 dana, a moguće useljenje je u lipnju 2016.

"Na taj način će najveći broj naših sugrađana, a 98 posto ih se javilo iz Splita, imati priliku riješiti svoje stambeno pitanje", rekao je Kovačević.

Predviđena investicijska vrijednost za ova dva projekta je 284 milijuna kuna od čega je 91 milijuna kuna državnih poticajnih sredstava. Po ugovoru između Grada i APN-a Grad se za Kilu 3 obvezao urediti pristupne prometnice i opskrbiti infrastrukturom i priključcima buduću zgradu. Obvezu za Kilu 4 preuzela tvrtka Kila Zapad s kojom je APN u prosincu prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije.

Pročitajte više