"U ime obitelji" poziva Pločane da odbace projekt TE na ugljen

Foto: Hina

UDRUGA "U ime obitelji" pozvala je u subotu stanovnike Ploča da na nedjeljnom referendumu glasaju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u blizini grada, ističući kako termoelektrana može dovesti u pitanje zdravlje ljudi i ugroziti ljepotu i resurse čitave neretvanske doline i južne Dalmacije.

"Protiv izgradnje termoelektrane (TE) na ugljen izjasnila se i većina vijećnika u gradskom vijeću Grada Ploča i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije koji su odbili promijeniti Prostorni plan radi izgradnje termoelektrane. Ovaj referendum prilika je da osim neizravnim putem - preko svojih političkih predstavnika u Gradu Pločama i županiji – i osobno, kao građani, izravnom demokracijom odbacite projekt koji će imati trajan i štetan učinak na zdravlje, prirodu i gospodarstvo u Pločama i dolini Neretve", stoji u pozivu udruge "U ime obitelji".

Iz udruge ističu kako je na referendumu važno izabrati onu odluku koja će "više čuvati opće dobro od nečijeg privatnog interesa".

Podsjećaju također da je na lokalnom referendumu presudna izlaznost birača, koja mora biti veća od 50 posto, te je stoga "važan svaki glas koji će pokazati da je volja građana provedena i demokratskim referendumskim putem".

"Kao Udruga pozivamo građane Grada Ploča da u nedjelju na referendumu odluče o svojoj budućnosti tako da zaokruže PROTIV i ne dopuste izgradnju termoelektrane na ugljen", poručuje udruga "U ime obitelji".

Pročitajte više