"U slučaju da vam se dogodi da umrete na ulici, situacija je dosta komplicirana": Pokojnika ostavili dva sata na ulici

Ilustracija: Index

PRIJE nekoliko dana nesretni čovjek iznenada je preminuo na osječkom Gajevom trgu, a njegovo je tijelo, slabo pokriveno, tamo bilo više od dva sata dok ga nisu odvezli.

Kako piše Glas Slavonije, građani su pozvali Hitnu pomoć kada je čovjeku pozlilo, no oni su samo mogli konstatirati smrt. Nakon što su to učinili otišli su. Građani su zgroženi javili novinarima kako je 2 sata i 15 minuta tijelo bilo na ulici.

"U slučaju da vam se dogodi da umrete na ulici, situacija je dosta komplicirana. Naime, najprije će vjerojatno doći Hitna pomoć, koja će samo utvrditi smrt, ali Hitna pomoć ne vozi mrtva tijela, pa će tako ovaj tim otići i pokojnika prepustiti mrtvozorniku. U slučaju da je riječ o sumnjivoj smrti u cijelu priču još će se umiješati i policija, koja mora obaviti očevid, a tek nakon toga mrtvozornik daje potvrdu smrti, te se tek tada poziva naša tvrtka. U ovom konkretnom slučaju naš je tim pozvan tek oko 12.30 sati, te smo mi smo došli za nekoliko minuta, no ne znamo koliko je pokojnik prije toga ležao na ulici. Jasno nam je da je dio prolaznika možda bio zgrožen činjenicom što leš leži nekoliko sati na ulici, no ljudi umiru svakog dana i to na najrazličitijim mjestima, pa bi morali biti spremni i na ovakve situacija", pojasnili su Glasu Slavonije iz Ukopa.

 

Pročitajte više