U stanu mu pronašli puške i 400 komada streljiva: Mariću određen pritvor zbog prijetnji odvjetniku Lozici

VLASNIK zaštitarske tvrtke "Sokol Marić", Zlatko Marić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, proveo je noć na policiji te je danas uz kaznenu prijavu odveden u pritvor, priopćila je PU zagrebačka.

Zagrebačka policija je izvijestila kako postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku 5. srpnja oko 17 sati uputio poziv, u kojem mu je prijetio smrću.

Policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te pronašli veću količinu vatrenog oružja, među kojim i nekoliko pušaka te oko 400 komada streljiva.

Podsjetimo, odvjetniku Lozici je u noći s četvrtka u ulici Jagodnjak nepoznati počinitelj s tri metka propucao automobil, a dan ranije policiji je prijavio prijeteće pozive koje je navodno primio od "obiteljskog prijatelja" Zlatka Marića. Navodno se Marić sam pojavio u policijskoj postaji kako bi razjasnio okolnosti svog sukoba s odvjetnikom, nakon čega je i zadržan.

Lozica, zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga u javnosti je poznatiji kao svjedok protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u korupcijskoj aferi Fimi media-

Ovo nije bio prvi napad na svjedoke u postupcima protiv Sanadera. Prošlog tjedna bačena je bomba na automobil u dvorištu obiteljske kuće bivšeg šefa Hypo leasinga Drage Vidakovića. Na sreću, nije eksplodirala. Vidaković je također svjedočio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slučaju Hypo banke.

Pročitajte više