U šumi našli raspadnuto tijelo: Radi li se o mladoj Francuskinji koje nema već godinu dana?

Foto: Facebook, Nestali.hr

U ŠUMSKOM predjelu Otoka Oštarijskog kod Ogulina jutros je nađeno tijelo nepoznate osobe. Očigledno je da je leš u šumi već neko vrijeme, s obzirom na poodmaklo stanje raspadanja.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio RTL, sumnja se da se radi o Anne Cecile Pinel, državljanki Francuske koja je nestala prije točno godinu dana.

Njen nestanak je, podsjećamo, zabilježen u noći s 21. na 22. srpnja. Bila je na festivalu psihodelične glazbe u Primišlju kod Slunja, kada joj se izgubio svaki trag.

Iz PU karlovačke u razgovoru za Index kažu kako s obzirom na stupanj raspadanja tijela za sada nije moguće dati nikakve konkretne informacije. Objašnjavaju da je truplo u takvom stanju da prije obdukcije nije moguće potvrditi čak ni radi li se o muškoj ili ženskoj osobi.

Konačnu potvrdu radi li se o nesretnoj Francuskinji, koja je u trenutku nestanka imala 23 godine, dat će DNK analiza. U međuvremenu je u tijeku policijski očevid koji bi trebao pokazati uzroke smrti.

Uzela LSD i otišla plesati, više nije viđena

Nestanak Anne Cecile prošlog je ljeta izazvao veliku pozornost francuskih medija. List Le Parisien tako je izvijestio kako je moguće da se radi o otmici. Policijski izvor francuskim novinarima tada je kazao kako je moguće da je Anne Cecile  na festivalu upoznala osobu koja ju je otela ili joj drugačije naškodila.

Tada je pokrenuta i velika potraga u kojoj su sudjelovali ronioci, policija, HGSS-ovci, lokalni lovci i drugi volonteri. Pretraženo je korito Mrežnice, kao i područje uz obalu rijeke i okolne šume. Pronađen je tek njen kamper, koji Anne Cecile ne zna voziti, već su vozili prijatelji s kojima je došla u Hrvatsku.

Istražitelji su od prijatelja doznali da je Anne Cecile prije nestanka uzela psihodeličnu drogu LSD i otišla na plesni podij. Nakon toga više je nisu vidjeli. "Annine prijatelje bi trebalo biti sram. A svim mladima koji posjećuju ovakve festivale želimo poručiti da se klone droga koje bi ih mogle oslabiti jer nikad ne znaju tko ih vreba", poručili su tada roditelji nestale djevojke u razgovoru za France 3.

Pročitajte više