U zagrebačkom HZMO-u čak 200 djelatnika s tjelesnim oštećenjem: U splitskoj podružnici otkrivena 22 lažna statusa invalida

Foto: Hina

MINISTARSTVO rada i mirovinskog sustava nastavlja s 'češljanjem' sumnjivih invalidskih rješenja u podružnicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Akcija je u punom jeku i u Zagrebu, nakon splitske podružnice Zavoda za mirovinsko osiguranje, gdje je od 44 zaposlenih sa statusom invalida polovica bilo lažno. Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić za MS je rezimirao ishod splitske revizije i najavio onu zagrebačku.

"U Splitu smo od 44 slučaja, gdje su utvrđena tjelesna oštećenja djelatnika Područnog ureda, u 22 slučaja utvrdili da dokumentacija nije odgovarajuća ili je nema. Sada nastavljamo s revizijom tih nalaza. Krenuli smo i u Područni ured Zagreb, gdje od 600 djelatnika 200 ih ima tjelesna oštećenja. U tijeku su upravo revizije. Dakle, inzistirat ćemo da se u svim tim slučajevima napravi i naknadna medicinska provjera. I to sve s ciljem da stvarno oni koji imaju pravo to i ostvare, a oni koji pokušavaju loviti u mutnom, da ih onemogućimo da to i ostvare", rekao je ministar Mrsić za Media servis.

Pročitajte više