UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Bijeli policajac pucao u glavu Afroamerikancu koji je sjedio u autu

Screenshot: Youtube

UBOJSTVO 43-godišnjeg Afroamerikanca u Cincinnatiju prije 10-ak dana ponovo je izazvalo val negodovanja diljem SAD-a, budući da je nenaoružanog Samuela DuBosea hicem u glavu ubio prometni policajac.

Ray Tensing DuBosea je zaustavio zbog toga što na njegovom automobilu nije bilo prednje registarske pločice, a nakon kraće prepirke došlo je do manjeg fizičkog kontakta u kojem je vozač dobio metak u glavu. Policajac se nakon incidenta pravdao da je upotrijebio oružje u strahu za vlastiti život, no sada je u javnost procurila čitava snimka sukoba, uključujući i samo ubojstvo.


Tensing je naime tvrdio da je DuBose naglo ubrzao i pokušao pobjeći, no na snimci se vidi da se automobil pomaknuo tek nekoliko metara prije no što se sam zaustavio. Smrt vozača je bila trenutna.


Ubojstvo je potaknulo niz prosvjeda u SAD-u, kao primjer još jednog u nizu rasnih obračuna bijelog policajca s Afroamerikancem, kakvi već duže vrijeme potresaju zemlju.

Tensing je nakon incidenta najprije premješten na administrativne poslove, a zatim je protiv njega podignuta i optužnica za ubojstvo.

Pročitajte više