UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Terorist ubio 35 ljudi u najpopularnijem turističkom odredištu u Tunisu

Screenshot: YouTube/SkyNews, Hina

NAJMANJE 35 ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa, pokazuje nova bilanca žrtava koju je priopćilo tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

> U Tunisu je 60 Hrvata, svi su dobro

"Na hotelskoj plaži je došlo do pucnjave. Puca se već 20 minuta. Mi smo bili u bazenu kada smo čuli pucnjavi i vidjeli ljude kako jure. Pobjegli smo u sobu i zabarikadirali se. Ne znamo što se događa, nakon nekon vremena sve je utihnulo", napisao je jedan od britanskih turista na Twitteru.



"Riječ je o napadu na hotel Merhaba u Susi, Napadač je ubijen", rekao je glasnogovornik u izjavi za nacionalnu televiziju. Po riječima glasnogovornika, u napad nije bilo uključeno više napadača.

Počinitelj krvavog napada tuniški je student nepoznat policiji koji je oružje sakrio u suncobranu, izjavio je u petak državni tajnik za pitanja sigurnosti Rafik Chelly.

"Tunižanin je, podrijetlom iz područja Kairouana", jednog od svetih gradova islama, smještenom u središnjem dijelu Tunisa, kazao je dužnosnik na radio-postaji Mosaique FM. "Radi se o studentu. Ta osoba nije bila poznata našim službama", dodao je on. Po Chellyju zasad se čini da je "samo jedna osoba" izvela napad.

Prema najnovijim podacima 35 osoba, među kojima britanski, njemački i belgijski turisti, ubijeno je u petak kad je naoružana osoba otvorila vatru u hotelu ljetovališta Suse, što je najgori napad u novijoj povijesti Tunisa.

"Ušao je na plažu kao netko tko se ide kupati i nosio je suncobran s oružjem unutra. Kad je stigao na plažu upotrijebio je oružje", dodao je Chelly.

Nacionalna televizija javila je o tome da su se pucnji čuli na plaži ispred hotela u ljetovalištu u Susi, 140 km južno od glavnog grada. Prošle godine napadač-samoubojica aktivirao je bombu na plaži u Susi, no osim njega nije bilo poginulih.

Na društvenim mrežama objavljene su stravične fotografije s plaža.

 

 

Tijek događaja

18:40 Strane agencije javljaju kako je broj žrtava narastao na 35

17:40 Britansko Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je svojim državljanima da ako se nalaze u hotelima Imperial Hotel i Club Riu Bellevue u Kantaouju, da ostanu u svojim sobama te da ne pišu po društvenim mrežama gdje se nalaze.

17:20 Čini se da je bio samo jedan terorist

17:00 Jedan od terorista je tuniški student

16:00 Lokalni mediji javljaju kako je dvoje uhićenih zbog napada

15:25 Komercijalni let iz Bruxellesa na putu za Tunis vratio se u polaznu zračnu luku čim su čuli za napad.

15:15 Lokalni mediji javljaju kako su većina žrtava Britanci i Nijemci.

15:05 Britanski premijer David Cameron iz Bruxellesa je poručio kako će "Velika Britanija iskazati solidarnost u borbi protiv terorizma".

14:54 Ubijene su žrtve šest različitih nacionalnosti, javilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa.

14:43 Reporterka BBC-a javlja kako "situacija" u Soussi još traje

14:37 Reporter NBC-a Bill Neely napisao je na Twitteru da među mrtvima ima turista, pozivajući se na izjave iz Ministarstva unutarnjih poslova Tunisa.

14:33

14:32 Prema izjavi jednog policijskog službenika s mjesta događaja, jedan od napadača pronađen je mrtav na plaži ispred hotela.

14:30 Iz tuniškog Ministarstva unutarnjih poslova izjavili su kako je najmanje 27 mrtvih, prenosi SkyNews.

Uskoro opširnije

 

Pročitajte više