Udruga GROZD: Zdravstvenim odgojem u škole se uvodi homoseksualna propaganda!

UDRUGA GROZD (Glas roditelja za djecu) prozvala je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zbog provođenja "homoseksualne propagande", naglasivši kako ih je u protekla dva tjedna kontaktiralo na tisuće roditelja koji se strogo protive dijelu predmeta koji se odnosi na spolnost.

Ladislav Ilčić naglasio je kako se djecu kroz zdravstveni odgoj podučava da je homoseksualni čin jednako vrijedan kao i heteroseksualni. "Postoje vijeća roditelja koja služe tomu da roditelji kažu svoje mišljenja i mi ćemo tu koristiti i roditeljske sastanke iskoristiti da roditelje informiramo", kazao je Iličić.

Roditelji okupljeni u GROZD-u žele da ministarstvo roditeljima da mogućnost izbora programa jer po Ustavu imaju pravo odlučiti kako će odgojiti svoju djecu. Ministarstvo pitaju hoće li i dalje biti protiv uvođenja i drugog programa nakon što se velik dio roditelja izjasni protiv postojećeg.

Jovanović: Želimo odgojiti tolerantnu djecu

Iz Ministarstva je stigao odgovor na zahtjeve GROZD-a, a ministar Jovanović naglasio je kako je cilj zdravstvenog odgoja odgojiti tolerantnu djecu, koja će biti u potpunosti informirana o zdravom životu i svakoj vrsti spolnosti koja postoji.

"Svaki roditelj koji razmišlja o dobrobiti svoga djeteta neće mu uskratiti nastavu zdravstvenog odgoja, koja je u cijelosti utemeljena na znanstvenim činjenicama. To je njihova obveza i prema Obiteljskom zakonu. Izostanci učenika s nastave zdravstvenog odgoja tretirat će se na isti način kao i izostanci s nastave bilo kojeg drugog predmeta", upozorio je Jovanović.

Na optužbe udruge GROZD reagirao je i Vinko Filipović. Kako javlja HRT, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje optužio je GROZD za širenje homofobije i manipulaciju. "Očito žele da ljudi homoseksualce pretuku u tramvaju ili da se na njih baca kamenje, moramo razvijati svijest o toleranciji pa i prema ljudima homoseksualnog opredjeljenja", kazao je Filipović.

Pročitajte više