Udruga Vigilare: Milanović vrijeđa hrvatske svetinje

Foto: FAH

UDRUGA Vigilare, najpoznatija po neuspjeloj buni protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole i šurovanju s obiteljašima Željke Markić, okomila se na Zorana Milanovića. Nije im se svidjela njegova izjava o Beogradu, Budimpešti i HDZ-u kao "svetom trojstvu".

"I posljednje tjedne mandata svoje administracije, još uvijek aktualni premijer Milanović iskoristio je da bi, u svojem poznatom lakrdijaško-uličarskom stilu, još jednom pokazao otuđenost od naroda na čijem je političkom čelu. Kao što je već, nažalost, postalo uobičajeno, premijer je svojom sramotnom dnevnopolitičkom retorikom zlouporabio medijski prostor za ponižavanje drugog i drugačijeg. Izjavom od srijede 23. rujna 2015. ('…bez obzira na dreku Beograda, Budimpešte i HDZ-a, koji su sveto trojstvo…'.) definitivno je prešao granicu i grubo uvrijedio najviše katoličko i kršćansko vjerovanje u Sveto Trojstvo, što se u kršćanskom vjerovanju smatra – svetogrđem. Ponovnim upuštanjem u ono o čemu  pojma nema, u maniri balkanskog šerifa, sramotno je pogazio vrijednosti mnogih hrvatskih građana i neodvojivi tisućljetni dio hrvatske kulture – vjeru", tvrdi udruga Vigilare.

Udruga Vigilare od Milanovića traži ispriku. Pozivaju premijera da "dokaže svoju liberalnost i toleranciju" tako što će se ispričati zbog ove izjave, a građane su pozvali da na Milanovićevu e-mail adresu počnu slati "pristojne e-mailove tražeći najobičniju ispriku".

Pročitajte više