Ugašen požar na Marjanu, šef splitskih vatrogasaca pozvao građane na obračun s piromanima

BRZOM intervencijom značajnih vatrogasnih snaga spriječeno je širenje požara koji je iza 13 sati buknuo na Marjanu iznad Instituta. Šef splitskih vatrogasaca Felicio Parčina pozvao je sugrađane da se obračunaju s piromanima, odnosno, da ih se prijavi nadležnim službama, tj. policiji.

"Molim sve građane da odmah linčuju sumnjivce, jer Split bez Marjana je kao grad bez duše", slikovito se Felicio izrazio u razgovoru za Radio Split.

U intervenciji je sudjelovalo pet vozila Javne vatrogasne postrojbe Split. Šteta je minimalna, izgorjelo je stotinjak četvornih metara terena. Parčina sumnja da je požar izazvan ljudskom nepažnjom.

Mora se primijetiti da policija nije uspjela pronaći piromana koji je prošlog ljeta u dva navrata palio Marjan, jednom sa južne, a potom i sa sjeverne strane, ovisno o tome s koje je strane vjetar puhao. Nakon toga se krenulo u ozbiljnu investiciju. Nabavljen je video nadzor, požara nije bilo sve do - danas.

Opet gori kraj Vodica

Velikih problema s piromanima imaju i u ostatku Dalmacije. Danas oko 15 sati opet je izbio požar kod Vodica. Iako za sada nema dokaza da je požar podmetnut, više indicija na to ukazuje.

Na području Vodica ove godine su vatrogasci već intervenirali nekoliko puta. Svaki put su požari izbijali nakon podneva, kada maestral brzo rasplamsava požar i širi ga prema unutrašnjosti. Požari uglavnom izbijaju u blizini manje prometnih cesta.

Pročitajte više