Uhićen ravnatelj NP Krka Željko Bulat: U godinu dana primio najmanje 53.000 kuna mita!

Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

RAVNATELJ Nacionalnog parka Krka Željko Bulat priveden je jučer u policiju zbog sumnje da je više od godinu dana primao mito. Kriminalističko istraživanje nad Bulatom završila je jučer šibensko-kninska policija u suradnji s USKOK-om. Osim Bulata, privedeni su i 37-godišnjak iz Fažane te 42-godišnjak iz Bilica, koji su ga navodno podmitili, doznaje se iz policije.

Riječ je o podmićivanju u gospodarskom poslovanju, kažu u policiji, a slučaj datira iz ljeta prošle godine otkad je sve do ljeta ove godine trajalo podmićivanje osumnjičenog 49-godišnjaka koji je kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno NP Krka.

Bulat je pogodovao osumnjičenom 37-godišnjaku, koji je bio dobavljač u postupku javne nabave i tako mu na štetu vlastite tvrtke koja je obavljala taj posao, omogućio nezakonitu zaradu u vrijednosti od najmanje 85.000 kuna, a za što je kao protuuslugu od njega primio darove vrijedne najmanje 53.000 kuna.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, protiv sve trojice osumnjičenih su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijete kaznene prijave.

Policija je Bulata prevezla u pritvorsku jedinicu u Split, gdje je sjedište regije za uskočke predmete. Već je više od deset godina na čelu NP Krka. Početkom godine mnogo se govorilo o njegovoj smjeni, no Vlada ga je ostavila na poziciji.

"Prema našim saznanjima, od strane USKOK-a donesen je nalog za provođenje istrage protiv ravnatelja Nacionalnog Parka Krka, Željka Bulata, zbog kaznenog djela primanja mita u gospodarskom poslovanju. Ministar Zmajlović pričekat će  daljnje odluke Državnog odvjetništva odnosno  USKOK-a i ovisno o njima pokrenuti daljnje korake", kazali su iz MZOIP-a.

 

Pročitajte više