Uhićeni napadači koji su ozlijedili trojicu međimurskih policajaca

Screenshot: Google Maps

DVOJICA napadača na međimurske policajce uhićena su danas i do kraja dana bit će predani pritvorskom nadzorniku te sucu istrage s prijedlogom da im se odredi istražni zatvor, priopćila je danas međimurska Policijska uprava u vezi s prekjučerašnjim napadom i ozljeđivanjem trojice policajaca u romskom naselju Pribislavcu.

U ponedjeljak, 17. veljače također su uhićena dvojica napadača, s tim da je 20-godišnjak pušten na slobodu, a protiv drugoga - maloljetnog napadača zbog kaznenog djela "prisile prema službenoj osobi" podnesena je kaznena prijava Općinskome državnom odvjetniku u Čakovcu. Istražni sudac odredio je maloljetniku zadržavanje u istražnom zatvoru.

Dvojica policajaca napadnuta su u ponedjeljak poslijepodne kad su tijekom rutinske ophodnje u romskome naselju Pribislavcu uočila 19-godišnjaka za kojim je raspisana tjeralica. Osumnjičenik im je pri uhićenju pokušao pobjeći, ali oni su ga sustigli te su zbog opiranja bili prisiljeni upotrijebiti silu. U tom trenutku napala ih je skupina nepoznatih osoba, što je 19-godišnjak iskoristio za bijeg.

Policajac dobio kamen u glavu

Policajcima je u pomoć stigla još jedna ophodnja uz čiju su pomoć uhićena dvojica napadača. Nepoznata skupina napadača na policajce je bacala kamenje i pritom je jedan policajac pogođen u glavu.

Policija još traga za 19-godišnjakom te napadačima protiv kojih će nakon istrage podnijeti kaznene prijave općinskome državnom odvjetniku u Čakovcu, stoji u priopćenju međimurske PU.


Sindikat policije Hrvatske jučer se oglasio priopćenjem u kojemu oštro osuđuje napade na policajce i traži da se poduzmu hitne mjere kako bi se pronašli svi počinitelji. Sindikat zahtijeva da državno odvjetništvo za napadače zatraži obvezatan pritvor i najveće zatvorske kazne budući da je riječ o višestrukim "povratnicima" i višegodišnjim počiniteljima raznih kaznenih djela.

U tom sindikatu podupiru socijalnu integraciju romske zajednice, ali smatraju da se napadači na policajce moraju najoštrije kažnjavati bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.

Kriminal je uvijek kriminal i protiv njega se moramo boriti, poručuju iz Sindikata policije Hrvatske.

Pročitajte više