Uhićeni "zemunci" kod sebe imali hrvatske putovnice, u zatvoru odbijaju hranu jer se boje seruma istine

LUKA Bojović zvan "zemunac" jedan od uhićenih u akciji "Operacija zoologija" španjolske policije kod sebe je imao tri putovnice. Jednu litvansku, na ime Tomas Dragin te dvije hrvatske od kojih je jedna bila na ime Damir Ignjatović.

Vladimir Milisavljević koji je uhićen s Bojovićem osumnjičen za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, također je imao hrvatsku putovnicu - na ime Marijan Barišić. Milisavljević je inače poznat pod nadimkom Vlada Budala. Treći odbjegli "zemunac", Siniša Petrić zvani Zenica,  kao i njegovi kolege imao je hrvatsku putnu ispravu na ime Goran Ljubišić.

Španjolski komesar Serafin Castro koji je rukovodio Operacijom zoologija kazao je kako je akcija počela informacijom srpske policije da se Bojovićeva obitelj preselila u Španjolsku. Bojović je oženjen i otac je troje djece. Njegova obitelj locirana je u blizini turističkog grada Benidrom u provinciji Alicante gdje su živjeli pod pravim imenima i gdje su ih posjećivali Bojovićevi braća, sestre i majka. Policija nikad nije primijetila Bojovićevo prisustvo u blizini njegove obitelji, piše srbijanski "Alo!".

Španjolci su vodili i posebnu istragu o "zemuncima" koje su dovodili u vezu s trgovinom drogom i kriminalom na u Španjolskoj.

Srbijanski Alo! također prenosi kako uhićeni zemunski klan - Bojović, Vlada Budala, Zuba i Zenica -  odbijaju svu hranu i vodu iz straha da će ih otrovati ili im u hranu staviti  serum istine koji bi ih natjerao da daju iskaze kojima će sami sebe optužiti.

Pročitajte više