Uklonit će Gospin kip iz zadarske škole: "Ne mogu reći što ću učiniti, ali svi će biti sretni"

Foto: Vedran Sitnica / Zadarski list

KIP GOSPE Lurdske koji je postavljen u hodnik Osnovne škole Šime Budinića u Zadru ipak će se "zagraditi nekakvom fizičkom preprekom", javlja portal zadarski.hr.

Naime, priča s Gospinim kipom u zadarskoj osnovnoj školi počela je u lipnju nakon što se udruga Građanska hrabrost iz Zagreba u ime anonimnog roditelja čije dijete pohađa školu, obratila nadležnom ministarstvu s upozorenjem da se u toj zadarskoj školi ne poštuju načela sekularne države. No, Ministarstvo nije reagiralo, pa je priča u rujnu dospjela u javnost.

Ravnatelj Čular je u svom očitovanju pojasnio da je kip postavljen na kraju hodnika pokraj učionice za vjeronauk, te ga mogu vidjeti samo učenici koji pohađaju te sate. 

No, nakon ministrove "zamolbe" da kip zagradi, Čular je ipak odlučio nešto poduzeti. Ravnatelj nije htio otkriti što će se točno dogoditi s Gospom Lurdskom, koju je školi donirala njegova sestra akademska kiparica Nelka Čular.

"Sve će strane biti zadovoljne. Ne mogu vam otkriti što ću učiniti, ali jamčim da će svi biti sretni i zadovoljni. Već krajem tjedna počinjemo na tome raditi i kada završimo, vjerujte mi više se nitko neće zabrinjavati, izjavio je Čular i misteriozno dodao kako će Gospa ostati na svom mjestu pretvorena u nešto drugo”, javlja zadarski.hr.

Pročitajte više