Ultra bilten: Policija privela 94 osobe, 9 ih završilo u bolnici

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

SPLITSKA policija privela je sinoć i jutros, tijekom prve večeri Ultra festivala, 94 osobe. 50 hrvatskih i 44 strana državljanina. 81 osoba privedena je zbog prekršaja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi se o manjim količinama za osobnu upotrebu, dok je 26-godišnji Osječanin priveden zbog preprodaje jer su kod njega našli 80 tableta ecstasyja i 8,4 grama MDMA. Još tri osobe se kriminalistički istražuju zbog sumnje u preprodaju, izvijestila je splitska policija.

Istaknuli su kako nije bilo značajnijih postupanja uvjetovanih stanje reda i mira te kako nisu zabilježena oštećenja i uništenja imovine i materijalnih sredstava.

9 partijanera završilo u splitskoj bolnici

Hitna pomoć, koja je na Poljudu imala pet ekipa, tri unutra, a dvije van stadiona, imala je ukupno 17 intervencija, a devet partijanera prebačeno je u bolnicu. Troje je zbog sitnijih ozljeda, poput uganuća noge, završilo na Hitnom kirurškom, četvero zbog intoksikacije na internoj, uglavnom se radilo o alkoholu, moguće i još nečemu, dok je dvoje prebačeno na Psihijatriju, bili su "van kontrole". 

Čistoća kupi 15 tona smeća

Radnici splitske Čistoće izašli su jutros pospremati nered koji je ostao za partijanerima. Direktorica operative Ljubica Vrdoljak očekuje da će prikupiti 15 tona smeća, a posao završiti do podneva. 

"U pet sati smo bili na Poljudu, i sasvim neočekivano već u šest sati ušli u stadion. Očekivali smo veći broj posjetitelja, nekih 60-ak tisuća, a sinoć ih je bilo je 40-ak tisuća. Do 12 sati ćemo sve odraditi. Količina smeća je očekivana, ništa što bi nas iznenadilo. Na terenu je 50-ak ljudi s 9 vozila, sve smo iskoordinirali s Parkovima i nasadima. Oko 11 sati stići će još pet, šest vozila kako bi pomogli iznijeti smeće. Sve ide nekim svojim tokom. Očekujemo u tri dana da ćemo prikupiti nešto malo više smeća nego lani, oko 55 tona", kazala nam je Vrdoljak.

 
 
 

Pročitajte više