Umirovljenici: Po genijalnom Kukuriku planu dolazimo do "idealnog" društva u kojem nitko neće raditi

"AKO JE Kukuriku koalicija, a samim time i SDP kao nositelj iste, u odnosu na sve skupine građana RH socijalno osjetljiva opcija, onda je doista teško dokučiti kakvi bi bili bez nje", poručuje Blok umirovljenici zajedno u svom osvrtu na stanje od dolaska premijera Zorana Milanovića na vlast.

"U prethodnih šest mjeseci svoje vladavine sve što su napravili može se definirati i sa samo jednom jedinom riječi, katastrofa. Iz dana u dan samo se redaju nove tvrtke na popisu onih koje se gase, koje su u blokadi ili idu u stečaj, a od pustih obećanja Kukuriku koalicije o otvaranju novih radnih mjesta i investicija doslovno ništa niti se uopće nazire neki pozitivan pomak", dodaju.

"I tako malo po malo, po Kukuriku genijalno osmišljenom planu, dolazimo do `idealnog` društva - društva u kojem nitko neće raditi"

"Naprosto je nevjerojatno da taj trust mozgova predvođen prvim potpredsjednikom Vlade ne shvaća da bez pokretanja domaće proizvodnje i porasta potrošnje (naravno, domaćih proizvoda i usluga) Hrvatskoj nema izlaska iz krize, a oni usprkos svim ekonomskim pokazateljima i zdravoj logici cijelo vrijeme rade upravo suprotno uz stupidno mazanje očiju građanima kako će eto već za godinu dana biti bolje, no problem je naime u tome što tih `za godinu` nikada neće postati danas ili biti jučer", navodi u svom priopćenju Blok umirovljenici zajedno.
 
"Bezrazložnim pumpanjem cijena svega i svačega bez ikakvog kriterija, pa čak i tamo gdje država može i mora intervenirati (voda, struja, plin, derivati...) te isto tako podizanjem PDV-a na 25 posto je samo dodatno srozalo ionako bijedan standard građana, što po logici stvari dovodi do daljnjeg pada potrošnje, a time i smanjenja proizvodnje što naravno logičkim slijedom dovodi i do viška radnika, odnosno novih otpuštanja... i tako malo po malo po Kukuriku genijalno osmišljenom planu dolazimo do `idealnog` društva - društva u kojem nitko neće raditi", poručuju.

"Mislim da nije teško pogoditi na kome će se ponižena, opljačkana i obespravljena, sada već i bijesna masa iskaliti"

"Zar nije svojevrsni bezobrazluk i bahatost, a o socijalnoj osjetljivosti da i ne govorimo, da Vlada sebi i svojim podanicima podiže plaće kroz već prokušanu metodu izmjena sistematizacija i koeficijenata, a istovremeno rušeći kolektivne ugovore smanjuje sva prava ostalima, radnicima posebno kao i svim socijalnim skupinama od kojih su umirovljenici najugroženiji. Na djelu je dakle stvaranje jedne posebno povlaštene kaste kojoj očito nisu dovoljna ni primanja od dvadesetak i više tisuća kuna mjesečno uz niz drugih pogodnosti koja će se zaokupljena sobom vrlo brzo sudariti sa onima koji doslovno nemaju ni za kruh, a takvih je iz dana u dan sve više i više. Izgleda da vladajući umišljeni u svoju veličinu i važnost ne vide ili ne žele vidjeti da Hrvatska sve više postaje jedan veliki pretis lonac koji samo što nije eksplodirao", smatraju u Bloku umirovljenici zajedno.

"Mislim da nije teško pogoditi na kome će se ponižena, opljačkana i obespravljena, sada već i bijesna masa iskaliti. Za `vatromet` nedostaje tek jedna `šibica`...", dodaje za kraj Lazar Grujić iz Bloka umirovljenici zajedno.

Pročitajte više