Upleo se u okršaj između ovisnika pa nastradao: Splitski pjevač mahnito izboden po cijelome tijelu

Screenshot: Google Maps/Street View

TONI Vidović, 44-godišnji klapski pjevač iz Splita,  izboden je u petak oko 22 sata u samome centru Zadra, piše Slobodna Dalmacija.

Vidović je u petak sudjelovao na koncertu u Zadru posvećenom Ljubi Stipišiću Delmati, a inače je član splitske klape "Serpentina".

Pjevača su u kritičnom stanju zatekli policajci, koji su ga prevezli u zadarsku bolnicu, gdje je primljen je na Jedinicu intenzivne njege.

Vidović u životnoj opasnosti, ali stabilno

"Uspjeli smo zaustaviti krvarenje, osloboditi srce i pacijent je u životnoj opasnosti, ali stabilno. Zaprimili smo ga u 22 sata i 30 minuta, bio je izvan kontakta i u teškom šoku s više ubodnih rana, po kojima se odmah vidjelo da je riječ o mogućoj ozljedi srca. Bio je u stanju teškog šoka i uopće se ne sjeća čime je uboden", rekao je Robert Karlo, doktor u zadarskoj Općoj bolnici.

Vidović je stradao nakon što se upleo u okršaj dvoje zadarskih ovisnika, 29-ogodišnjega Marija M. i Ane Š. iz Bibinja.

Kako se saznaje, zadarski "duo" te se večeri u Varoši posvadio, a u jednom trenutku došlo je i do fizičke konfrontacije. Stigavši do Ulice Zore dalmatinske, Marijo je u ulazu u zgradu počeo krvoločno šakama udarati Anu.

Vidović nesebično intervenirao

Splitski pjevač čuo je njezine krikove, a kako ni nakon njegova upozorenja da prestane Marijo nije obustavio napad, Vidović se odlučio direktno "uključiti", kako bi pomogao djevojci. Marijo je tek pridošlog Splićanina odmah napao nožem, zadajući mu višestruke ubode po cijelome tijelu.


Policajci su naišli na Vidovića, oblivenog krvlju, kako u šoku hoda ulicom. Nedugo nakon napada, policija je zatekla 29-godišnjaka te ga privela u postaju, pod sumnjom za pokušaj ubojstva, a privedena je i Ana Š., piše Slobodna Dalmacija.

Prema iskazima svjedoka, Marijo je za vrijeme privođenja navodno u suzama zapomagao: "Ana, je l' mu dobro?"

 

Pročitajte više