Uprava hrvatskih kontrolora uživa na godišnjem odmoru pa se nisu stigli zahvaliti susjedima

Ilustracija: Zračna luka Zadar

HRVATSKA kontrola letenja nije zahvalila Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) na profesionalnom i brzom reagiranju zbog toga što je 30. srpnja preuzela kontroliranje našeg zračnog prostora iz jednostavnog razlog što se uprava nalazi na godišnjem odmoru. Umjesto njih to su uradili sindikati i Hrvatska udruga kontrolora letenja.

> "Pomogli ste u najgroznijim trenucima": Hrvatska zahvalila srpskoj kontroli letenja


Naime, većina hrvatskih ali i srpskih medija izvijestila je kako se Hrvatska kontrola letenja zahvalila na pomoći kada je zbog nevremena u Zagrebu nestalo struje na radarskom sustavu, odnosno kada je Srbija od koje je zatražena pomoć nije raščistila hrvatsko nebo. Riječ je o najgorem incidentu u povijesti hrvatske kontrole letenja.

Uprava hrvatske kontrole letenja se tada nalazio na godišnjem odmoru u inozemstvu i vratio se tek nakon tjedan dana, a direktor najvažnijeg sektora u HKZP-u je još uvijek na godišnjem odmoru, tvrde u sindikatu.

Susjedi posao odradili vrhunski

"Zahvala nije bila od Hrvatske kontrole zračne plovidbe već od strane Hrvatske udruge kontrolora letenje i Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja i nije bila samo srpskoj kontroli letenja već svim susjednim kontrolorima letenja. Naime u trenucima za nas najgorim naše članstvo je ovisilo o brzoj i profesionalnoj reakciji naših kolega iz susjednih zemalja. Oni su unatoč zaista teškim uvjetima u povećanom opterećenju posao odradili vrhunski. Naša uprava, direktor društva se tada nalazio na godišnjem odmoru u inozemstvu i vratio se tek nakon 7 dana, a direktor najvažnijeg sektora u HKZP-u je još uvijek na godišnjem odmoru", kaže Nataša Sumirat Adikusumah predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja.


 

Pročitajte više