Uskok traži da se Miro Laco vrati u Remetinec!

Foto: FAH

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio zahtjev da se okrivljenika u aferi Agram Miru Lacu vrati u zatvor za vrijeme trajanja istrage, iako je on nedavno pušten uz jamčevinu od sto tisuća kuna.

Ipak, priča se preokrenula dok je Laco u intervjuu, koji je nekoliko dana kasnije dao za Večernji list, rekao kako bi bio spreman ponoviti djela za koja ga se kazneno progoni.

"Na putnom nalogu nigdje ne piše ime Mile Horvat i njoj nije isplaćena nikakva naknada. U prvi mah nisam ni znao da je to ona. No kada sam doznao razlog puta – ponovno bih potpisao bez obzira na sve', rekao je Laco o tome kako je televizijska novinarka i voditeljica mogla dobiti vozača i otići na liječenje izvan Hrvatske.

Podsjećamo, Lacu terete da je u nekoliko navrata na zahtjeve Milana Bandića i Zdenka Antunovića omogućio korištenje službenih vozila u privatne svrhe. Počinjena šteta procjenjuje se na 18 tisuća kuna.

Devčić: Nema zakonskog roka za određivanje pritvora, sudac odlučuje

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio nam je da je prijedlog USKOK-a o ponovnom pritvaranju Lace stigao istražnom sudcu, Zdenku Posavcu, i da će on sutra odlučiti o tome.

"Procedura je takva da konačnu odluku donosi sudac istrage, i nije sigurno da će to biti sutra", rekao je Devčić.

Na pitanje o tome postoji li rok do kada bi se odluka mogla donijeti, i hoće li možda stupiti na snagu odmah sutra, rekao je:

"Nije to sad tako hitno da se odmah odlučuje, rok je koliki sudac odredi da je primjeren, to može biti za dva dana, a može i za petnaest. Zakonskog roka jednostavno nema."

Pročitajte više