Uvrijeđen je i Maras: "Mi smo pošteni, a Kolarić nas uspoređuje s lopovskim HDZ-om! Okaljala je naš ugled!"


"NISAM inicirao izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke. Za to je zaslužna sama svojim postupcima u kojima je okaljala ugled SDP-a, uspoređujući ga s HDZ-om u vrijeme vladavine Ive Sanadera", rekao je u razgovoru za Media servis ministar i kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras koji je sinoć otkazao gostovanje u Dnevniku 3 HTV-a gdje je trebao gostovati zajedno s Kolarić.


"Usporediti SDP s HDZ-om iz vremena Sanadera kada se Hrvatska pljačkala i uništavala duboko vrijeđa svakoga od nas i to se ne radi. To se pogotovo ne radi zbog osobnih motiva u unutarstranačkoj kampanji i na taj način pokušava dijeliti stranku. To nema veze s Lex Perković niti s ikakvim odnosom prema gospođici Kolarić i bilo kime u SDP-u. To ima veze jedino s dubokom uvredom svih članova i članica na način da se naša stranka povezuje sa Sanaderom i HDZ-om iz vremena Sanadera", kaže Maras.

Maras odbacuje tvrdnju Kolarićeve da u stranci vlada strah od javnog iznošenja političkih stavova. Nije mu drago što stranka gubi člana, no svatko tko krši Statut stranke, za to mora snositi posljedice.

"Stranka i nakon ovih izbora mora nastaviti raditi. Mora biti alternativa Bandiću u Gradu Zagrebu. Jedina motivacija svih koji sudjeluju u kampanji mora biti jači i bolji SDP. A ne da se dijelimo i da koristimo kampanju kako bi vrijeđali članice i članove SDP-a", kaže Maras i ponavlja "mi nismo HDZ, a pogotovo Sanaderov HDZ, koji je krao i doveo zemlju u situaciju iz koje ju mi sad moramo izvlačiti". Ono što je sigurno, kaže, Kolarić je naštetila SDP-u.

"Tko na ovaj način nanese štetu, a šteta je velika, mora imati određenu odgovornost. Mi svi djelujemo javno. Ako u javnosti predstavljaš SDP, onda moraš imati jednu razinu odgovornosti", poručio je Maras koji sebe smatra najboljim kandidatom za šefa zagrebačkog SDP-a.

"Ima nekih kandidatkinja za potpredsjednicu SDP-a Zagreba koje SDP danas javno uspoređuju s HDZ-om Ive Sanadera. A ja im kažem, mi nismo takva stranka! Mi smo stranka dobrih, poštenih i radišnih ljudi", napisao je Maras jučer na svom Facebook profilu.

SDP-ov Daniel Mondekar tvrdi da se u njezinom slučaju ne radi o verbalnom deliktu, ali da je usporedba članstva SDP-a s članstvom Ive Sanadera u HDZ-u nedopustiva.

"Ovdje treba braniti i naravno dignitet naše stranke. Ako se ne stvari iznose, onda se trebaju iznositi s jasnim argumentima. I sama ideja da se članstvo SDP-a uspoređuje s članstvom Ive Sanadera i podložnicima Ive Sanadera u SDP-u je neprihvatljiva", poručio je Mondekar.

Pročitajte više