Uvrijedila krunicu: Karmen Šore prijavljena Etičkom povjerenstvu HRT-a zbog priloga o Gay paradi

OBITELJSKA stranka prijavila je novinarku Karmen Šore Etičkom povjerenstvu HRT-a i HND-a. Zasmetao im je njen prilog uoči splitskog Gay Pridea. Sporna je bila sljedeća rečenica: "Krunica u jednoj ruci, druga u zraku, sve praćeno pozivom na linč, nije slika grada koji se diči tisućljetnom kulturom".

"Poistovjetila je Splićane s fašizmom i nasiljem..."

Obiteljska stranka drži da je ovo vrijeđanje i klevetanje vjernika kojima je krunica važan simbol vjere i građana Splita te omalovažavanje i etiketiranje, a sve zbog toga što vjernici i građani grada Splita imaju svoje mišljenje i stav u svezi takvih skupina i udruga. Novinarka je u svom prilogu poistovjetila vjernike, Grad Split i građane tog grada s fašizmom i nasiljem, zaključeno je u prijavi Etičkom povjerenstvu koju potpisuje predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović.

Drži da je došlo do kršenja odredbe članka 7. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, novinarske etike te neistinitom, necjelovitom, uvredljivom i pristranom informiranju. 

"Veliki su vjernici, a viču "Ubij pedera!"

"Htjela sam ukazati na licemjerje onih koji se pozivaju na Bibliju i prikazuju velikim vjernicima, a s druge strane viču "Ubij pedera". Nikada mi na pamet ne bi palo uvrijediti nekog vjernika pa tako ni krunicu, jer i sama vjerujem u višu silu. Krunica je simbol praštanja, tolerancije i ljubavi i upotrebljena je kao jezična figura", kazala nam je Karmen Šore.

Na prijavu Obiteljske stranke nije imala što posebno primijetiti. "Nemam komentar. Svatko ima pravo na svoje mišljenje", kratko je kazala.

Obiteljska stranka osnovana je prije četiri godine i po svojim je temeljnim načelima sušta suprotnost organizatorima Gay parade, udrugama Domine, Kontra i Iskorak. Brak, recimo, vide kao zajednicu muškarca i žene i temelj obitelji. Čudi kako nismo više od njih čuli uoči Pridea...

Pročitajte više