Uz ocjenu da je stranka "dodirnula moralno dno" raspušteno županijsko vijeće HSP-a AS u Osijeku

Foto: Hina

DOSADAŠNJI predsjednik osječko-baranjskog Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Zadravec izvijestio je danas da je raspušteno županijsko vijeće stranke, sve podružnice i ogranci u gradu Osijeku te da HSP AS u toj županiji više ne postoji kao organizacija.

U priopćenju za javnost Zadravec je naveo da su, osim njega, stranku napustila dvojica dopredsjednika županijskog vijeća te oko 1200 članova iz šest gradskih i 10 općinskih organizacija u Osječko-baranjskoj županiji.

Napominje kako su se na taj potez odlučili "zbog novonastalih okolnosti" nakon istupanja Ruže Tomašić iz stranke te, kako je naveo, osobnih interesa pojedinaca iz vodstva stranke, kojima je "jedina ideologija podjela plijena i zauzimanje dobro plaćenih pozicija nakon izbora" i koji su "doveli stranku do moralnog dna".

"Odlaskom Ruže Tomašić, iz stranke je otišlo poštenje, čestitost i iskrena ljubav prema Hrvatskoj. Hrvatski nacionalni interesi moraju biti iznad interesa stranaka i pojedinaca", ističe Zadravec i poziva Tomašić na "nastavak političkog djelovanja u zaštiti nacionalnih interesa".

Pročitajte više