Uzbuna na rimskom aerodromu: Slovenac na letu za Beč prijetio bombom

Foto: adr.it

SLOVENCA je uhitila talijanska policija nakon što je sinoć oko 20 sati na rimskom aerodromu Fiumicino prijetio bombom, piše La Stampa.

Prije polijetanja za Beč u avionu zrakoplovne kompanije Niki Aviation let 8471 40-godišnji muškarac je putnicima oko sebe pokazao daljinski upravljač i rekao da će njime detonirati bombu. Navodno je kod sebe imao i papire ispisane arapskim pismom.

Bombu nisu našli

Uplašeni putnici odmah su alarmirali pilota koji je obustavio let. Zrakoplov je premješten na udaljeni dio zračne luke. Policija je opkolila letjelicu i nagovorila Slovenca da pusti putnike i posadu iz zrakoplova. Putnici i prtljaga nakon toga su bili podvrgnuti detaljnoj pretrazi. Talijanski mediji prenijeli su izjave lokalne policije koja je potvrdila da bombe nije bilo.

Slovenac je policiji na ispitivanju izjavio da se radi o nesporazumu. Zrakoplov je konačno poletio prema Beču nakon gotovo tri sata kašnjenja.

Kaos u zračnoj luci

Incident je izazvao pravi kaos u rimskoj zračnoj luci. Brojna slijetanja i uzlijetanja odgođena su, a tri zrakoplova preusmjerena su s Fiumicina u drugu rimsku zračnu luku, Ciampino. Tek u 23.10 dan je znak za prestanak opasnosti i stanje se počelo normalizirati, izjavio je glasnogovornik zračne luke.

Posljednjih su dana pojačane kontrole u rimskim zračnim lukama i na kolodvorima, a osiguranje je pojačano s 1.250 vojnika, izjavila je talijanska ministrica obrane Roberta Pinoti.

Pooštrene mjere sigurnosti

Vojnici će čuvati osjetljiva mjesta poput zračnih luka, kolodvora, veleposlanstava i povijesnih spomenika. Sigurnosne mjere pooštrene su u Rimu nakon terorističkih napada u Parizu prošlog tjedna, a u gradu se u ophodnjama nalazi 400 pripadnika sigurnosnih snaga više nego ranije.

Pročitajte više