Varga tvrdi da je radio 80 sati tjedno

Screenshot: HRT

MINISTAR zdravlja Siniša Varga tvrdi kako je jedino moguće rješenje za KB Dubrava nakon njegova odlaska na čelo Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) bilo da i dalje povremeno ostane raditi za bolnicu jer je, kako kaže, "morao osposobiti svog nasljednika".

> Otkrivamo: Siniša Varga sam sebe angažirao kao "vrhunskog stručnjaka" u bolnici dok je bio šef HZZO-a

> Ministarstvo zdravlja: Tužit ćemo sve koji prenesu Indexovu vijest o Vargi

Podsjetimo, Index je jučer objavio priču novinarke Nataše Škaričić, poznate po razotkrivanju afera u zdravstvu, o Varginom "samozapošljavanju". Iz Ministarstva zdravlja su uzvratili prijetnjom da će tužiti sve koji prenesu vijest.

Gostujući u Dnevniku HRT-a, Varga večeras nije mogao izbjeći pitanje o tome zašto je samom sebi odobrio da kao šef HZZO-a istovremeno od KB Dubrava prima naknadu od 2 do 5,5 tisuća kuna mjesečno.

Varga tvrdi da je sve bilo u skladu sa zakonom, odnosno nije bilo sukoba interesa. "Povremeno sam educirao svog nasljednika u KB Dubrava", izjavio je Varga, dodajući kako oni koji tvrde da je to umjesto njega mogao i neki drugi stručnjak "nisu stručnjaci da to ocjenjuju".

Varga tvrdi i da je oba posla - posao ravnatelja HZZO-a i posao educiranja svog nasljednika u KB Dubrava stigao obavljati savjesno.

Na upit kako je čudno da je uspio biti i ravnatelj HZZO-a i imao vremena za educirati kolege u KB Dubrava, Varga je odgovorio: "Da, u mom 80-satnom radnom tjednu sam to uspio. Stigao sam i liječiti pacijente da ih ne bi morali slati u inozemstvo", ustvrdio je Varga.

Pročitajte više