Veliki muftija Saudijske Arabije: Razorite sve crkve na Arapskom poluotoku

VELIKI muftija Saudijske Arabije kazao je da sve crkve na Arapskom poluotoku treba razoriti. Njegova izjava je izazvala bijes kršćana diljem Bliskog istoka.

Veliki muftija Sheikh Abbul Aziz bin Abdullah je kontroverznu izjavu dao kao odgovor na pitanje predstavnika kuvajtskih nevladinih udruga. Kuvajtski parlamentarac je u veljači zatražio zabranu izgradnje novih crkava, no do sada nije dobio potporu većine zastupnika za taj prijedlog. Nevladina udruga Društvo za oživljavanje islamskog nasljeđa je pitalo velikog muftiju što islamski zakoni kažu o tome pitanju.

Prorok Muhamed rekao da na Arapskom poluotoku može postojati samo jedna religija

Veliki muftija, koji je najviši dužnosnik islamske religije u Saudijskoj Arabiji, je citirao proroka Muhameda u dijelu da na Arapskom poluotoku može postojati samo jedna religija. Potom je došao do zaključka da je bitno za Kuvajt, koji je dio Arapskog poluotoka, da uništi sve crkve na svom teritoriju, piše RT.

Kuvajtski zastupnik Osama al-Munawar je na Twitteru u veljači napisao da planira predložiti zakon po kojem bi se srušile sve crkve u državi. No, kasnije je odustao od tako radikalnog prijedloga te je kazao da postojeće crkve mogu ostati, ali da treba zabraniti gradnju svih vjerskih objekata, osim onih muslimanskih.

U Kuvajtu ima previše crkava

Drugi zastupnik ga je podržao te iznio argument kako u Kuvajtu ima previše crkava u odnosu na broj kršćana. U Saudijskoj Arabiji su sve religije osim islama zabranjene te ne postoje crkve, iako je maloj manjini kršćana teoretski dozvoljeno djelovanje i prakticiranje religije u svojem domu.

Pročitajte više