Veliki odaziv na ponovljene izbore u Belišću

Foto: Arhiva

NA DVA od petnaest biračkih mjesta u gradu Belišću danas se ponavljaju izbori za gradonačelnika. Izbori u kojima se natječu HDZ-ov Dinko Huis i HDSSB-ov Dinko Burić ponavljaju se nakon presude Ustavnog suda.

U utorak je Ustavni sud prihvatio žalbu HDSSB-ovog Dinka Burića i naredio ponavljanje izbora za gradonačelnika Belišća. Nakon drugog kruga lokalnih izbora HDZ-ov je kandidat, prema podacima gradskog izbornog povjerenstva imao četiri glasa više, a nakon ponovnog prebrojavanja samo jedan glas više.
 
Dva biračka mjesta, na kojima se izbori ponavljaju otvorena su do 19 sati, a rezultate bi trebali imati već oko 20 sati. Dva tjedna nakon drugog kruga lokalnih izbora tako bi konačno trebalo biti poznato tko će iduće četiri godine voditi grad Belišće. Glasanje se danas pomno promatra, poručili su iz Gradskog izbornog povjerenstva.
  
Na dva biračka mjesta na kojima se ponavljaju izbori pravo glasa imaju 1884 glasača, od njih ukupno oko 9000. Do 11 sati glasalo je 29 posto birača, što je više od 17 posto koliko ih izašlo u drugom krugu izbora za gradonačelnika Belišća. 
 

Pročitajte više